najlepsza szkola w warszawie uczaca metoda callana

Temat przeniesiony do archwium.
jak w temacie, jaka byscie polecili szkole w warszawie uczaca angielskiego metoda callana? bardzo prosze o wypowiedzi, bo juz wrzesien i pewnie kursy sie zaczynaja...
najlepiej zeby szkola nie byla zbyt droga, ale najwazniejsze aby byla dobra i miala jakies tam doswiadczenie juz...no i profesjonalnych nauczycieli, mila atmosfere.
najbardziej odpowiadalaby mi lokalizacja w okolicach centrum, piaseczna, ursynowa. lub w poblizu.. nie chce dojezdzac na drugi koniec warszawy, mieszkam pomiedzy ursynowem a piasecznem.
z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam :)
hi, ja też takowej szukam:) Ludziska dajcie jakies namiary.

moze byc [gg]
ja slyszalam o szkole Benefit-moja znajoma bardzo sobie chwalila a i ja na dniach ajkos chyba sie tam zapisze, na razie wysllam im maila z setka pytan:):)
pozdro
wejdz na strone metody Callana w Anglii i potem wejdz na opcje \"polski\" a potem lista szkol i adresy. Popytaj w ktorej jest system rotacyjny lektorow (metoda ma takie zalozenie) tzn co lekcje jest inny lektor. czasami co 5 a czasami do 20 lekcji. Nastepnie zapytaj ilu jest procentowo Native\'ow. Lektor powinien sie powtarzac co okolo 15 lekcje a procent \"anglikow\" w szkole powinien wynosic okolo 80%.
PS dla oburzonych anglistow podaje ze Native Speaker to osoba wladajaca jezykiem na poziomie nie stwarzajacym pozorow do podejrzen o inne pochodzenie. Dotyczy takze akcentu!
osobiście byłam zadowolona z DUO na Brackiej. super atmosfera, profesjonalni nauczyciele w większości native.
słyszałam jednak że od września część nativów założyła własną szkołę avant garde czy jakoś tak. mają tam uczyć i callanem i tradycyjnie.
nie wiem jak teraz wygląda DUO po stracie najlepszych nauczycieli
Ja polecam Akces - Benefit na Szpitalnej w centrum (mają jeszcze oddział na Mokotowie i Żoliborzu)
no wlasnie-ja chce sie zapisac do Benefitu na mokotow, polecasz nauke tam?chcialabym w czerwcu zdac FCE i jestem ciekawa czy te kursy mi pomoga?
To zależy na jakim jesteś teraz poziomie. Ja tam poszłam nie wiele znając angielski, zaczęłam od Stage 3 i po ok. 1,5 roku zdałam FCE. Natomiast jeśli dużo umiesz to raczej odradzam tę metodę, kazdy kto umie swobodnie wyrażać swoje myśli po angielsku będzie zmęczony i znudzony powtarzaniem zdań po lektorze.
Przed egzaminem mają kurs przygotowujący, który nie jest związany z ich metodą nauczania, przerabia się na nim testy, jest powtórka całej gramy, pisze się sporo wypracowań i ćwiczy speaking \"pod egzamin\". Taki kursik trwa ok. 3 m-cy.
Jeśli jednak jesteś na poziomie między 3 a 5-6 stage, to polecam!
Pojedź do nich, napisz test a dowiesz się jaki to poziom. Potem pójdź na lekcje - pierwsze 10n jest próbnych tzn. jak zrezygnujesz to nic nie płacisz, a jak zostaniesz to wtedy za te lekcje płacisz. Dostaniesz od nich pisemną gwarancję, gdzie podadzą po ilu godzinach nauki powinnaś zdać FCE. Ja np. po wychodzeniu tej ilości godzin miałam za darmo lekcje aż do egzaminu, było to ok. 4 miesięcy :-)

Pozdrawiam i powodzenia życzę!
Byłam dzisiaj w pewnej szkole niby-Callana na Ursynowie. Wiecie, co przeczytałam w regulaminie? Że owa sławetna gwarancja na zdanie FCE zostanie utracona, jeżeli jakikolwiek egzamin z jednego stage na kolejny oblejemy dwukrotnie, lub gdy egzamin na stage 11 (czyli ten ostatni) oblejemy chociażby już w pierwszym terminie! To ja dziękuję za taką gwarancję... Z gwarancją będę się uczyła 2 lata, a później mnie przeegzaminują i powiedzą... "nie, pani do FCE się jednak nie nadaje". I tyle będę miała z gwarancji!

Oczywiście to nie znaczy, że tak jest w każdej szkole Callana. Po prostu czytajcie ludzie regulaminy!
zdanie tych testów po kazdym stage nie jest wcale trudne, wystarczy ze bedziesz chodzic na wszystkie lekcje i przejrzysz/powtorzysz slownictwo przed testem. Ja chodzilam tam od 3 do 11 stage i zdalam wszystkie za pierwszym razem bez zadnych problemow. A co do czytania regulaminow to masz racje! Zawsze i wszedzie nalezy to robic. Gwarancja Callana ma kilka innych obwarowan, np. % nieobecnosci itp. W moim przypadku szkola wywiazala sie z gwarancji - mialam darmowe lekcje do egzminu, caly kurs przygotowawczy, tak wyszlo z obliczonych przez nich godzin! A sam egzamin zdalam za I-ym razem!
Dorotaaaa, ja sie czas ucze w DUO i wiem jak jest - super. jestem zadowolona tak jak wczesniej.
Ta inna szkole to zalozyla polska lektorka z jednym z nativow, i jeszcze drugi native tam odszedl, i wcale nie byli to ci najlepsi moim zdaniem.
Poza tym w Duo jest kilku nowych nativow, sa swietni. Polecam callana, konwersacje i fajne wyklady za darmo.
jesli uczaca callanem, to nie najlepsza!
uwazam, ze callana to taki chwyt reklamowy, w sumie chodzi zawsze o to samo. Mnie przerazaja duze grupy, jak wowczas nauczyciel ma sie skoncentrowac na mnie?
aby stwierdzić czy jest to tylko chwyt reklamowy, musisz koniecznie udać sie na chociaż jedną lekcję tą metodą. Z Twoich słów wynika , że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Uczyłem się wcześniej metodą tradycyjną w jednej z wielkich "szkół-molochów" na Al. Jerozolimskich i były to pieniądze wyrzucone w błoto.

Co do ilości osób w grupach to większość Szkół Callana gwarantuje wyraźnie maksymalną ilość 10 osób w grupie, w każdym razie szkoła w której ja się uczę. Jestem w grupie 9 osobowej i nie czuję się "niezauważony " przez lektora.

Na pewno nie jest to chwyt, bo to działa. W końcu na zajęciach mogę mówić i widzę postępy. I co najciekawsze wiedza pozostaje mi w głowie.

Pozdrawiam:))
sgf
Temat przeniesiony do archwium.