Co sądzicie o Gama Bell w Krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
Dzień dobry, czy ktoś może uczy się w NKJO w Gama Bell w Krakowie? Co wiecie o tej szkole? Dzięki.
szczerze mówiąc nie chodziłam do tej szkoły nigdy , ale raz poszłam na test kwalifikujący do grupy i dostałam się do pre-fce czy coś takiego. nie zapisałam się tam, poszłam do stairway\'a, dostałam się do grupy fce (to wszystko było we wrzesniu) a w czerwcu zdałam fce na A . no więc stwierdzam że nauczyciele w gamma bell się nie znają ;)
nate nie chodziło o szkołę jęZykoą tylko o college! Ja podpisuję się pod pytaniem. Czy ktoś cos wie o tej szkole, o poziomie nauczania, wykładowcach itp. ????
no ja chodze juz do Gama Bell 3 lata i musze powiedziec ze kadra jest naprawde wykwalifikowana. obecnie zamierzam zdawac FCE (ciekawe czy zdanie tego egzaminu pomoze mi dostac sie na filologie...?) i jestem na dobrej drodze...juz w marcu zdaję, ale czy zdam, oto jest pytanie :))) mysle ze mając piątki w szkole, nie bedzie to dla mnie problem. Nauczyciele są nie tylko swietnymi nauczycielami ale takze fajnymi przyjaciółmi, wiekszosc z nich to oczywiscie obcokrajowcy :P zawsze zaskakuja czymś oryginalnym i niepowtarzalnym. Miedzy innymi moge powiedziec iż są aktorami w emitowanej czesto w TVP1 wieczorynce (tylko dla dzieci :P)pt. Lippy And Messy. Takze bardzo polecam! :))))
No, ale kolejna osoba pisze o szkole, a nie o studiach... No cóż, pozdrawiam
myslę że wypowiedzi tych ludzi spowodowane są tym że mało kto wie że istnieje coś takiego jak Teacher Training College Gama Bell.
Jestem na 1-szym roku właśnie w "Gamie" i jak na razie oceniam te studia na bdb. Kadra jest wykfalifikowana i są to gł. ludzie z UJ. Nie ma żadnyh ulg związanych z tym że jest to szkoła prywatna co jest wielokrotnie powtarzane. Atmosfera jest super i nikt nie traktuje Cię jak śmiecia czy jak skończonego idiotę tylko dlatego że czegoś nie wiesz czy dlatego że nie spodobasz się wykładowcy, co jak wiem jest dość powszechnym zjawiskiem na UJ czy AP.
Myślę że jest to uczelnia warta polecenia i chcę dodać ze większość ludzi po 3-ch latach nie ma problemu z dostaniem się na magisterskie studia uzupełniające na UJ.
Pozdrawiam.
Niestety ale FCE nie pomaga przy dostaniu się na filologię. Sam się o tym przekonałem na własnej skórze w tym roku. Do Gama Bell chodziłem przez dwa lata. Później ze względów finansowych musiałem przestać ale FCE zdałem właściwie tylko dzięki "przebywaniu" na zajęciach w Gamie, bo kłamstwem by było gdybym napisał, że się do tego przykładałem. W tym roku podejmuję się kontynuacji i właśnie dzisiaj mam rozmowę kwalifikacyjną (jeżeli jest dłuższa przerwa niż rok to znowu jest rozmowa) i zamierzam podejść niedługo do CAE.rnrnW razie pytań szczegółowych - pisz [email] tak a propos - jestem tłumaczem - gdyby ktoś potrzebował pomocy to zgłaszam akces. :)rnrnMiłosz
Tak z ciekawosci, to z jakiego jezyka tlumaczysz?
UJ ma parenaście miejsc na dziennych SUM i oczywiście zawsze większość się dostaje ze wszystkich kolegiów, które są pod patronatem , innych szkół z całej Polski itp, itd... ta jasne :roll: Większośc dostaje się na zaoczne chyba, na dziennych jest meijsce naprawdę dla niewielu osób i chyba wszystkim wszędzie powtarzają, że większość naszych studentów dostaje się na SUM UJ.
witam:)) Gama Bell jest naprawdę najlepsza szkoła języka ang. w Krakowie, a nawet w woj. małopolskim czy nawet w całej POlsce południowo wschodniej. Jako jadyna w Krakowie i pierwsza Polsce południowej uzyskała certyfikat EAQUALS(EUROPEJSKIE STOWARZYSZENIE NA RZCECZ JAKOŚCI W NAUCZANIU JEZYKÓW OBCYCH).Jak narzie to tylko 10 szkół w całej Polsce ma ten prestiżowy certifikat,tak więc dyplom po ukończeniu kursu jest uznawany w całej Europie(zadna inna szkoła w Krak.tego nie daje.Kadra jest tam fantastyczna pod każdym względem:)) atmosfera w szkole i na zajęciach bardzo miła :)) nauka łatwo wchodzi do głowy i efekty są szybko widoczne.POLECAM TĄ SZKOŁE TYM KTÓRZY SIE NAPRAWDĘ CHCĄ NAUCZYĆ ANGIELSKIEGO I TYM CO MYSLA O WYJEŻDZIE DO PRACY CZY NA STUDIA ZAGRANIĘ. College jest równiez na wysokim poziomie.warto wejść na ich stronke www.gamabell.pl pozdrawiam i do zobaczenia w Gamie :))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2004

»

TOEFL