AU PAIR W NIEMCZECH

Temat przeniesiony do archwium.
hej, jestem wlasnie Au Pair w Stuttgarcie,jestem BARDZO ZADOWOLONA i chcialabym polecic wam jedyna polską agencje, która nie pobiera kasy za posrednictwo,a wszystko jest naprawde SUPER i musze przyznae,ze zaprzyjznilam się tez z diewczynami,ktore wpadly na ten pomysl by otwrzyc bezplatna dla przyszlych operek agencje, bardzo mi pomogly przed wyjazdem w wypelnianiu wszystkich dokumenow, przed piewsza rozmoa z rodzina i teraz juz podczas pobytu tutaj ciagle jestesmy w konakcie na miejscu opiekuje sie mna tez partnerska agencja niemiecka, pisze to po to,zeby uswiadomic wam ze czasem nie warto tracic kasy bezsensu. ale tez w ten sposob chcialabym sie odwdzieczyc dziewczynom,za wszystko co dl mni zrobiy.Ewelina,Anita-dziekuje wam bardzo!!!!!
Podaje tez maila dziki ktoremu mozecie skontaktowac sie z agencja
[email]
jezeli macie wiecej pytan do mnie to zapraszam do dyskusji na forum lub czekam na maile
Pzdr Magda
bardzo zalezy mi na pracy sezonowej w niemczech glównie chodzi o okres wakacji...poniewaz zalezy mi na tym aby pouczyc sie troche jezyka przed matura...a tu niestety chyba nici z tego...heh...bo ze znajomych nikt nie mial mozliwosci wyjazdu za granice jako au pair i nie bardzo mam sie kogo poradzic:/...prosze o pomoc:)
W przyszłym roku kończe szkołe średnią i chciałabym wyjechac na rok jako operka do Niemiec. Ucze sie niemieckiego 7 rok ( podobno dobrze mi to idzie mam koleżanke z Berlina i mówi ze nieżle sobie radze). W zwiazku z tym mam do Pani kilka pytanek. Pierwsze z nich: Czy trzeba mieć zdaną mature?? Po drugie czy jest cięzko....Pracuje jako wolonariuszka w PCK z dziećmi idzie mi dobrze..Lubie przebywac z dziećmi. Poza tym w czerwcu uzyskam certyfikat językowy(niemiecki)....Jak tam jest??
Prosze o kontakt ....Pozdrawiam!! Zuzia! Mój adres e-mail [email]
czesc! mam pytanie: orientujesz się czy można wyjechac tylko na wakacje??
czekam na odpowiedź.
Czesc! Jasne, ze mozna jechac tylko na wakacje do Niemiec. Musisz tylko w miare dobrze juz znac jezyk. Sprobuj napisac do pani Oli - tu masz adres: [email]
Alex ma swoje biuro w Niemczech. Pisz do niej oczywiscie w jezyku polskim.
Poza tym polecma tez swietna strone dla operek - http://www.aupair-world.net
zarejestrujesz sie tam i beda do Ciebie pisaly rozne rodziny.
Ja juz mam swoja rodzine, kolo Frankfurtu/M. Chce jechac do nich na caly rok. Juz nie moge sie doczekac! Ostatnio mialam spotkanie z ich obecna oper, ktora jest u nich juz prawie 2 lata i jest zadowolona. Mam nadzieje, ze i mi tam bedzie dobrze!.
Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia w szukaniu rodziny!
...tak sie sklada ze jaBardzo zalezy mi na pracy sezonowej w Niemczech glównie chodzi o okres wakacji... mam ten sam problem dlatego ...rowniez chodzi mi głównniestety nie wiem za bardzo gdzie szukac poniewaz wszedzie wymagane jest ukonczone 18 lat...ja niestety 18 lat ukoncze dopiero w sierpniu.ie o podszlifowanie języka przed matura...także wydaje mi się ze z wyjazdu na ktorym mi bardzo zalezy nici:(....ale jesli ktos może mi jakos doradzic to jest moj nr [gg] ....prosze o kontakt:(
...tak sie sklada ze jaBardzo zalezy mi na pracy sezonowej w Niemczech glównie chodzi o okres wakacji... mam ten sam problem dlatego ...rowniez chodzi mi głównniestety nie wiem za bardzo gdzie szukac poniewaz wszedzie wymagane jest ukonczone 18 lat...ja niestety 18 lat ukoncze dopiero w sierpniu.ie o podszlifowanie języka przed matura...także wydaje mi się ze z wyjazdu na ktorym mi bardzo zalezy nici:(....ale jesli ktos może mi jakos doradzic to jest moj nr [gg] ....prosze o kontakt:(
...bardzo chcialabym jechac do niemiec na okres wakacji....i pracowac tam jako au pair oczywiscie...niestety nie wiem czy w tak krotkim czasie moge jeszcze cos zalatwic....w koncu juz tylko miesiac do wakacji a pozatym nie mam ukonczonych jeszcze 18 lat(mam rocznikowo 18 lat)....czy w takim wypadku są jakies szanse zebym pojechala do pracy w niemczech...jesli ktos moze mi pomoc to prosze o kontakt(nr [gg] )...za kazda pomoc z gory dziekuje:)
CHyba Wam się coż pomyliło ta agencja = ZERO PROFESJONALIZMU !!!!
JA OMAL NIE WYLĄDOWAŁAM W DOMU... WIADOMO JAKIM .NIE MUSZĘ DODAWAĆ ŻE WRÓCIŁAM DO DOMU PO NIECAŁYCH 2 DNIACH ,POMOGŁA MI TYLKO MOJA DOCIEKLIWOŚĆ,
Droga Roxano. W jaki sposob o malo co nie trafiłaś do ... wiadomo czego prosze napisz. sama chcialabym jechac jako au-pair ale widze ze musze jeszcze sporo rzeczy przeczytać Pozdrawiam
prosze o adres tej agencji z ktorej wyjechalas bo jestem tym bardzo zainteresowana dziekuje
WITAM!!!CHCIALABYM WYJECHAC NA PROGRAM AU PAIR NA 3 MIESIACE KONIEC CZERWCA DO PAZDZIERNIKA, PROSILABYM O PRZYSLANIE MI JAKICHS INFORMACJI, ILE KOSZTUJE CALY WYJAZD, JAKIE MIASTO W nIEMCZECH CZY MOZLIWE JEST W OKOLICE dUSSELDORFU DUISBURGA? POZA TYM ILE KOSZTUJE KURS NA KTORY BYM TAM UCZęSZCZALA ITP. MAM 22 LATA, POTRAFIE SIE POROZUMIEC PO NIEMIECKU, MAM PRAKTYKE W OPIECE ZAROWNO NAD MALYMI DZIECMI JAK I MLODZIEZA STARSZA I LUDZMI CHORYMI. PROSZE O ODPOWIEDZ
hi!
ja znalazlam rodzinke w 2 dni a wybieralam z ok.30. zdecydowalam sie juz na jednych:-) i jade za 2 tyg:) wiec jak widzisz to bardzo proste.
na pewno sobie znajdziesz.ps. w okolice duisburga czy dusseldorfu to nie problem pojechac,musisz tylko troche predzej zaczac szukac:)
powodzenia!
buzka!
znalazlam na www.aupairworld.net super stronka. podaj tam swoj numer domowy lub komorke,nie zamieszczaj zdjecia a sukces gwarantowany. :)
nie zamieszczaj zdjecia a sukces gwarantowany. :) - dlaczego nie zamieszczać zdjęć? Mogłabyś to wytłumaczyć? Ja dopuki nie dodałam zdjęcia nie miałam żadnej oferty przez prawie tydzień. Sama osobiście też nie zwracam zbytnej uwagi na rodziny bez zdjęć.
wiesz,to zalezy od tego jak wygladasz... jak ja dalam swoja fotke to dzwonili tylko samotni tatusiowie dziwnym trafem(z pewnoscia pod postacia jakichs turasow) ,natomiast od kiedy nie mam fotki(wysylam ja bezposrednio do rodzinki mailem) sytuacja sie zmienila. poza tym dla rodzin nie jest wazne az tak bardzo zdjecie w profilu( fotke i tak im wyslesz i oni wtedy zdecyduja sami,nie musi caly swiat widziec nie tylko adresu,telefonu a na dodatek fotki)) tylko to, czy sie dobrze z nimi dogadasz i jakie masz znajomosci jezyka. w ciagu 3 dni mialam 16 telefonow wiec decyzja nie byla latwa :)
rob jak chcesz,to twoja sprawa jak to zalatwisz,ja dalam tylko maly tip ktory w moim wypadku sie sprawdzil!
powodzenia:)
Czesc mozesz napisac gdzie dokladnie jest bo ja jestem tesz kolo Frankfurtu am Main,Dillenburg
Witam wszystkie operki z Niemiec ja jestem tesz Au-Pair w Niemczech Pomiedzy Sigen a Gissen,Eibelschausen to male miasteczko moze ktos jest w tej okolicy.Muj mail [email] ...Czekam na was????
Temat przeniesiony do archwium.