Jestem obecnie w drugiej klasie liceum. Uczę się bardzo dobrze z angielskiego i nie ukrywam, że wiążę z nim swoją przyszłość. Dużo czasu spędzam przed książkami, choć wiem, że nie jest to najlepszy sposób na przyswojenie języka. Aktualnie, moim największym pragnieniem jest wyjechać za granicę w charakterze AU-PAIR. Próbowałam załatwić sobie pracę przez wielu znajomych, ale tak naprawdę, nikt mi nie udzielił pomocy (bo po co się starać?). Wakacje tuż, tuż, a ja bez perspektyw... Szczególnie się zdołowałam, gdy przyszedł do mnie katalog informacyjny o kursach i pracy dla młodzieży za granicą. Kursy były dla mnie zbyt drogie (4000 tys. zł.), a praca tylko dla osób pełnoletnich. Rocznikowo jestem już pełnoletnia, ale 18 będe miała PO wakacjach! Mam już dowód osobisty, ważny paszport. Proszę o pomoc! Bardzo mi zależy na wyjeździe, bo wiem, że bedzie dla mnie to najlepsza forma przygotowania do egzaminów wstępnych. Mogę opiekować się dziećmi, ludźmi starszymi, pracować w sklepie, byle tylko wyjechać. Jestem otwarta, kontaktowna, wesoła, nie lubię nudy. Mój poziom angielskiego jest dość dobry, więc myślę, że nie będzie większych problemów z dogadaniem się. Jestem już zdesperowana, bo nikt nie może mi pomóc. Jeśli ktoś z WAS może mi pomóc - proszę o kontakt: [email] Liczę na Waszą uczciwość i rzetelność. Sonia