ja wlasnie jestem au-pair u rodziny ktora miala juz 8 au-pair a pierwsza -y byl to wlasnie chlopak. byl u nich ok 2 lat i wspominaja go bardzo mile - czasem slysze ze tylko faceci umieja gotowac - bo tylko on to robil :) z nas wszystkich
to wszystko zalezy od rodziny - ja mialam 2 oferty - pierwsza rodzina mnie nie zaakceptowala ze wzgledu na slaba znajomosc jezyka i tez za brak umiejetnosci w gotowaniu ;), ale zas po tygodniu mialam 2 i po tygodniu od rozmowy tel bylam u rodziny - trafilam calkiem niezle....
firma tez mnie straszyla ze nie bede miala latwo znalezc rodzine przez podstawowa znajomosc jezyka, nawet przedluzyli mi kontrakt o 6mies :) co okazalo sie zbedne pniewaz po niecalych 2 mies od zlozenia dokumentow bylam juz za granica
to wszystko zalezy od szczescia. Prawda jest to ze jednak zadko spotyka sie au-pair chlopaka ale sa takie przypadki a skoro w tak krotkim czasie dostales dwie propozycje rodzin to proponuje jeszcze poczekac, choc tez nie wybredzac ;)
ja wierze ze nie bedziesz mial zadnych problemow ze znalezieniem lepszej rodziny
zycze powodzenia
J