Cześć Gosiu!!! mam pytanko czy mogłabyś mi coś przetłumaczyć?
Potrzebne jest mi to do listu:
Przez ostatnie 3 lata opiekowałam się dziećmi w różnym wieku od 3 miesięcy do 8 lat. Najwięcej czasu spędzałam opiekując się w 2004 roku 3-miesieczną Zuzią. Jest to mała kochana dziewczynka z dużymi niebieskimi oczkami. Zajmowanie się nią nie traktowałam jako obowiązek, ale jako pomoc w takich czynnościach jak: karmienie, przebieranie, usypianie, zabawa, spacery. Opiekując się nią byłam świadkiem jak stawia pierwsze kroki, wymawia pierwsze słowa, śpiewa kołysanki (próbuje ). Natomiast opieka przy jej starszych siostrach: Oli i Elwirze wyglądała troszkę inaczej. Pomagałam im w ubieraniu się, odrabianiu zadania, przygotowywaniu posiłków, organizowaniu zabaw na świeżym powietrzu, czytanie bajek do snu, wspólne spacery, przejażdżki na rowerze, razem malowałyśmy, rysowałyśmy. Natomiast zajmowanie się Wojtkiem małym chłopczykiem to jakby opieka nad młodszym bratem, którego wszystko interesuje i wszystkiego musi spróbować. Do moich obowiązków należało: pomoc w ubieraniu, przygotowanie posiłków, gra w piłkę, spacery. Opiekując się dziećmi w różnym wieku nabrałam doświadczenia, które zawsze się przydaje. Opiekę nad nimi nie traktowałam jako pracy, ale wyłącznie jako praktykę i pomoc młodszemu rodzeństwu.
Byłabym Ci bardzo wdzięczna, jeżeli mogłabyś przetłumaczyć to jak najszybciej????!!!!