Polka w Londynie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, czy ktoś czytał książkę Justyny Tomańskiej "Polka w Londynie"? Albo jakąś inną książkę o au-pair?
Ja czytalam ksiażke p. Tomańskiej.. bardzo fajna.. co prawda pisana od 1994 roku kiedy jeszce sytuacja Polakow w Anglii byla inna, a my nie bylismy w UE.. mimo wszystko polecam. Ciekawa ksiazka ukazujaca sytuacje z jakimi autorka zmagala sie bedac w Londynie ( byla nie tylko au-pair ).. Serio warto przeczytac. Dodatkowo ksiazka zawiera wiele przydatnych adresów, z ktorych mozna skorzystac bedac na miejscu.
czytalam ta ksiazke :) jest swietna. warto przeczytac. teraz sama jestem au-pair w Anglii :)
I co, czy uważasz, że książka jest prawdziwa (mam na myśli angielskie realia)? Pozdrowienia.
Ps. I czy masz czas/siłę na naukę języka-kursy lub studia?
Czy ktoś ma może tą ksiązkę w formie e-booka, w PDF-ie? Jakby ktoś mi mógł przesłac na maila [email] lub [email] byłabym bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję. Mam dużo e-booków po angielsku, mogłabym się wymienić. Z góry dziękuję.
Ja polecam ksiazke Nicoli Kraus i Emmy Mc Laughlin " Niania w Nowym Jorku". Jestem obecnie au-pair z ponad rocznym stazem i czytajac ta ksiazke mialam wrazenie ze ktos opisal wiele faktow z mojego tymczasowego zycia. Spotkalam sie rowniez z takim tytulem jak "Niania w Londynie" ale nie mialam mozliwosci jeszcze jej przeczytac wiec nie moge wyrazic swej opini. Ale ksiazke "Niania w Nowym Jorku" polecam jak najbardziej kazdej au-pair.
Czytalam ksiazke Tomanskiej przed samym wyjazdem jako au pair.
Jezeli ktos ma jakies zapytania na temat au pairowania pisac do mnie :)
[email]
hej dziewczyny, ja wybieram sie anglii jako au-pair w ciagu dwoch najblizszych misiecy... bardzo chcialabym przeczytac ta ksiazke ale nie moge jej nigdzie dostac:( znacie jakies ksiegarnie gdzie bym mogla ja zamowic??
Temat przeniesiony do archwium.

»

Szkoły językowe