Au pair w portugalii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Wszystkich

Czy ktos z was był au pair w portugalii? Ja sie niedługo wybieram i chciałabym sie dowiedziec czegos praktyczne o tym kraju. Czy ktos z was wie jak jest z wiza so portugalii?

Aggie
portugalia to kraj unii wiec nie musisz miec wizy.bylam tam 2 tyg.na wakacjach i bylo super ,mili ludzie,fajny klimat,piekne krajobrazy,super kraj. moze tez wybiore sie tam kiedys na au pair:-)
pozdr.
hey! Mam pytanie jak znalazłaś rodzinke, oraz jak u Ciebie z portugalskim językiem. Ja myslalam rowniez o tym fajnym kraju , ale niestety nie wydusze ani jednego slowa w tym jezyku, a nie wiem czy tylko angielski wystarczyłby w moim przypadku. Pozdro:-)
(Przeglądalam oferty biur au -pair i nie znalazlam zadnego ktory by proponowal Portugalie, chociaż w internecie widzialam rodziny ktore poszukują au -pair)
tam dogadasz sie bez problemu po ang.(rzadko niemiecku) i rodzina tez bedzie chciala sie na poczatku tym jezykiem z toba porozumiec.bez problemu znajdziesz w necie rodzinke w portugalli :-)

powodzenia!
cze ja slyszalam ze mozna tam byc 3 miesiace bez wizy ale pozniej trzeba miec pozwolenie na pobyt.A tak to super ze tam jedziesz ja tez o tym marze,mam nadzieje ze w przyszlym roku mi sie uda .Jak mozesz to powiedz jak znalazlas rodzinke.
A jesli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej o Portugalii i zapoznac z Polakami tam mieszkajacymi wejdz na www.portugalia-online.net i tam na forum jest sporo Polakow moze dowiesz sie od nich czegos wiecej
siemka:)ja bym chciala pojechac do Potrugalii do pracy na wakacje... ale nie mam zielonego jecia jak to zalatwic... moze ktos mi pomoze??czekam na maile:)pozdrowki
Temat przeniesiony do archwium.