znajdzcie prace au pair..

Temat przeniesiony do archwium.
dziewczyny! ja nie wierze w rzadne biura bo juz sie na jednym przejechalam ostro :/ ale na stronce www.newaupair.com znalazlam siwetne rodzinki, z jedna bylam od pazdziernika do marca w anglii a teraz niedlugo jade na wakacje do nastepnej w irlandii, nic sie nie placi, wystarczy sie zalogowac, polecam bo wiem ze to dobra strona
Ja również polecam tą stronę! Tam właśnie znalazłam sobie rodzinkę (a raczej rodzinka mnie znalazła) i jadę do Luksemburga za 3 tygodnie. Zapłacą mi za bilet, kieszonkowe 500 euro miesięcznie :). rnPrzez neta można znaleźć o wiele bardziej atrakcyjne i fajniejsze oferty niż wtedy, kiedy jedzie się przez biuro.
oki, zalogowałam się na tej stronie, ale za chiny nie wiem na czym ona polega, wiem tylko ze dodaje sobie rodzinki do ulubionych i tyle. Jak to się wszystko tam odbywa, jak oni znajdują mnie ??
P.S. Czy musze się wgłębić w lekture, dotyczaca obsługi, jaka tam obficie podawają ??
To nie jest takie trudne, Twoim zadaniem jest jedynie dodawanie interesujących Cię rodzinek do swojej hot listy. A jak się którejś spodobasz, to napiszą Ci maila, dostaniesz go zwyczajnie na swoją pocztę i będziesz już mogła im odpisać. No a jak jakaś rodzinka doda Ciebie do swojej hot listy to na greataupair jest taki kciuk w górę albo w dół i klikasz czy jesteś zainteresowana (kciuk w górę) czy nie (kciuk w dół).
No i chyba to wszystko :). Powodzenia, na pewno kogoś szybko znajdziesz.
A czy spisuje się z rodziną jakąś umowę?
Teoretycznie można spisać umowę, a nawet jest to wskazane kiedy jedziesz na dłuższy czas. Ja jadę tylko na summer, więc umowy przed wyjazdem nie spisuję, chyba że po moim przyjeździe rodzinka będzie chciała.
Hej, stronka fajna, zalogowałam się i skorzystam, ale jest jeszcze jedna fajniutka: http://aupairworld.net/ - na tej normalnie po dniu masz propozycję :))
Mam troszkę inne pytanie, chodzi mi dokładnie o język (angielski), nie jestem orłem, wiecej rozumiem niż umiem powiedzieć i się troszke boję. Rodzina z która korospenduję mówi, że to nie będzie jej przeszkadzac, ale i tak mam obawy. A właśnie jak to jest, z kontaktem z nimi, ja wolałabym tylko droga elektroniczna, bo jednak rozmowa przez telefon była by dla mnie męka i bałabym się ze mogą zrezygnowac. Czy kontakt listowny wystarczy, czy jednak musze z nimi porozmawiać ?? Please help me :)
We are looking for aupairs to work in Holland for our dutch and international families.

Our service is free to aupairs. We offer free advice and consultancy to you as well as help with contracts, documents, insurance and roosters.

You can register and create your own profile online at www.lighthouseaupairs.com

If you have any friends who are looking for aupair jobs, please forward our address to them.

In the meantime, if you have any questions, you can mail us at [email] or via msn: [email]

Kind regards
Moriam
a mi akurat aupair-world.net jakoś nie podpasowało, stamtąd nikt się do mnie nie odezwał, a na greataupair albo eaupair dostałam naprawdę sporo ofert :). Co do języka, to się naprawdę nie przejmuj, rodzinka rozumie że to Twój język obcy i potrzebujesz na początku trochę się "osłuchać". Ja jadę za tydzień i jedyny kontakt jaki miałam z moją rodzinką to przez maile. Wymieniliśmy się oczywiście numerami tel., ale nie dzwonili na szczęście :D (może dlatego że powiedziałam im że jak moja mama by odebrała tel. to ich nie zrozumie, bo nie mówi po angielsku :D), może Ty też tak swoim powiedz :D.
witam:)
mam pytanko- czy jest mozliwosc na to aby znalesc rodzine tylko na czas wakacji?
od wrzesnia zaczynam nowa szkole a chcialabym pojechac jako au pair.
pozdrowionka:)
No jasne, że tak. Ja właśnie tak jadę.
dziekuje slicznie:)
chyba skorzystam z tego pomyslu:)
pozdrowionka i powodzenia zycze:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Redakcja

»

Pomoc językowa