single dad - co o tym myœlicie??

Temat przeniesiony do archwium.
Dziewczyny, jakie jest Wasze zdanie na temat single daddys?
Zdecydowałybyœcie się pojechać jako operka do samotnego ojca? Dostawałam kilka tego typu ofert, ale zawsze odpisywałam, że nie jestem zainteresowana. Nie wiem, ale jakoœ chyba bym nie mogła pojechać do samotnego ojca. Oczywiœcie nie twierdzę, że od razu każdy single dad szuka sobie w au pairce żony czy kochanki, ale.. mam jakieœ blokady :-).
A wiecie co, ostatnio napisał do mnie pewien single dad, który ma 9 letniego syna i wiecie co napisał?

"you are good to my son, that i can trust you, and you are a honest girl, taste of humour, and to be my friend, since son often not be here, so then you take care me, same to be my lovergirl ! "

Po prostu myœlałam że zemdleję jak to przeczytałam! Co za palant! Oczywiđcie napisalam mu zeby spadal na drzewo :-)

A jak to jest u Was, jakie jest Wasze zdanie na temat single daddys??
Ja jade do single father i na tyle na ile moge byc pewna, ze jest w porzadku to jestem :)
poza tym samotna matka jest gorsza niz samotny ojciec :>
mi sie z kolei wydaje ze samotna matka jest lepsza, z kobieta zawsze sie dogadasz... i masz pewnosc, ze no... wiesz, co mam na mysli:)
Ja mysle, ze samotny ojciec, ktory moze zostal wdowcem potrzebuje au-pair tylko jako kobiety w zyciu swoich dzieci a nie jego. Po prostu najpierw trzeba poznac czlowieka, jego wiek i poglady na wszystko. Niekiedy lepiej sie mozna 'dogadac' z mezczyzna jak ze samotna kobieta, ktora moze tylko potrzebuje au-pair, zeby miala czas na swoje zajecia i po prostu uwolnic sie od odpowiedzialnosci za dzieci.
Ja jadę jako operka za rok, i powiem wam że nigdy nie zdecydowałabym sie na single dady, Taki facet może i potrzebuje opiekunki, ale tacy którzy nie chcą nic więcej raczej są jedynie w filmach, bajkach etc i to nie zawsze.

Radzę brać pełną rodzinke.

Pozdro
a jak ona może go poznać? tylko pojechać tam i wtedy się okaze, czy jest OK... tak mi sie wydaje, przeciez przez telefon/internet jak ona moze go poznac? jak napisze Wam tutaj ze jestm Miss Swiata to mi uwiezycie, hmmm? no wlasnie!!! sama mam watpliwosci czy jechac... (u mnie sytuacja wyglada inaczej) :)
A ja myślę, że jest to duże ryzyko jechać do samotnego ojca. Osobiście nie skorzystałabym z takiej oferty. Jeżeli ktoś decycuje się na taki wyjazd musi wziąć pod uwagę ryzyko współżycia z "samotnym" ojcem.
Rozumie wasze watpliwosci - ale czy naprawde jest tak, ze kazdy mezczyzna jest taki sam, tylko o jednym mysli i szuka tylko i wylacznie wlasnej au-pair na 'wspolzycie'. A jakie poglady beda na sytuacje gdy mezczyzna zdecyduje sie byc au-pair dla samotnej matki - tez musi sie przygotowac na 'wspolzycie' z nia.
Nie twierdzę, że każdy mężczyzna jest taki, ale mówię, że trzeba wziąć pod uwagę takie ryzyko.
Oczywiscie, ze to raczej bzdury co tu wypisujecie.
Po pierwsze, kazdy kto byl u samotnej matki (pewnie sa wyjatki, jak zawsze) nigdy w zyciu by drugi raz tak nie wybral. A ci co byli u samotnego ojca - chwala sobie. Znam duzo takich przypadkow.
Jakby koles chcial sobie sciagnac kochanke to sa prostsze sposoby uwierzcie.
Oczywiscie trzeba byc ostroznym, zadawac jak najwiecej pytan, a i tak okaze sie wszystko na miejscu.
Ale powiem tylko, ze nie slyszalam, zeby operke wykorzystal samotny ojciec, za to zonaty, w pelnej rodzinie - owszem.
I o to mi wlasnie chodzilo - ja tak samo mysle - lepiej pojechac do samotnego ojca jak do samotnej matki. (Oczywiscie sa wyjatki).
Dwie moje kolezanki byly u samotnych ojcow i nie narzekaly. Nigdy nie uslyszaly zadnych bzdurnych propozycji z ich strony ale za to bardzo czesto slowo "dziekuje" co rzadko sie zdarza nawet w pelnej rodzinie chyba same przyznacie mi racje. Przynajmniej ktos je docenial. Poza tym nie czepiali sie o byle glupstwa .
Hej . ja bym sie nie wahala przed samotnym ojcem. ja czesto zostaje sama ze swoim hostem i niec naprawde sie nie dzieje. Starsznie fajnie nams ie gada i w ogole dba o mnie, zeby niczego w domu nie barkowalo. Gorzej jest z samotna matka uwierzcie, oje dwie kolezanki mieszkaj z samotnymi matkami i maja poprostu pieklo. A to nie mozesz zrobic tego, nie podoba mi sie twoj sposob ubierania, to jest zly przklad dla dzieci. musza ewysluchiwac tego typu uwag. A samotny facet jesli szukalby kochanki to napewno nie w au pairce, przynajmniej o tym nie slyszlaam. raczej szuka kogos kto sie zaopiekuje dziecmi, da im poczucie bezpieczenstwa i kobiecej pomocy w lekkich pracach domowych. Mysle ze lepszy duet mozna stworzyc z samotnym ojcem niz z samotna matka. ja mialm propozycje od samotnego ojca niestey zrezygnowalam, ale i tak mmam wspaniala rodzinke. pozdrawiam .
no dobra, możliwe ze macie racje, ale nie lepiej miec cos pewnego?
ale szczerze to ja bym pojechala, coz do stracenia? nie uwiezi cie, przeciez, wez ze soba gaz jakis paralizujacy;)
aaacha, moja sugestia --> popros go (stopniowo) o jak najwiecej szczegolow, a nawet zdjec jego z dzieckiem... byc moze zdzwonicie sie i takie tam....
hej.. ja wlasnie jestem u single fathera juz 3 miesiace... jest zajebisty!!!!ale chodzi mi oczywiscie o jego zachowanie... jest samotnym ojcem juz od 2 lat i wiecie co.. naprawde mu wspolczuje!!!... jest tak jak mowicie.. mowi dziekuje za kazdym razem jak wroci z pracy... jest mi tak wdzieczny ze opiekuje sie jego dzieciakami ze pomaga mi jak tylko moze... znalazl mi dodatkowe prace extra... placi za kazda godzine jesli zostaje w dzieciakami dluzej.. a jesli przychodzi do domu.. to niewazne czy jestem w trakcie zabawy z dzieciakami czy wogole czyms innym z nimi zajeta--> on zawsze mowi zebym sobie poszla odpoczac i ze on sie teraz nimi zajmie... fajnie sie mi z nim rozmawia... o wszystkim... nawet o jego ex... uwierzcie mi ze nigyd nie myslalam ze mezczyzna moze byc az do tego stopnia zraniony (nie zebym byla wczesniej jakiegos typu feministka czy cos:):)))) ale... do czego zmierzam.. najlepiej jesli macie kontakt dobry z gosciem do ktorego zamierzacie jechac... tez nie bylam 100% pewna mojego hosta.. ale bardzo czesto rozmawialam z nim na msn messenger zanim sie tutaj zjawilam i stopniowo nabralam zaufania do niego.. a najbardziej podoba mi sie ze nie mowi o mnie jakos o swojej au-pair ale jakos o swojej friend.. moim zdaniem trzeba poprostu miec wyczucie... jesli macie zle przeczucia co do nowego hosta... to poprostu nie decudyjcie sie tam jechac... mozecie sobie poszukac jakiegos innego.. co do tego ze host mother jest gorsza od host father to nie jestem przekonana... we wczesniejszej rodzince bylam z single mother i bylo tak samo jak opisslam o moim current single host father... hmmm... no chyba ze mialam szczescie w tych 2 przypadkach... :):):) tak na koniec... zycze wam wszystkim zeby sie wam trafil taki sam host single parent jak mi sie trafil.. fair i wogole nice to work with...:):) bye bye
hej, dostałam identyczną propozycje i zapewne od tego samego host father, równiez tak samo zignorowałam ją, według mnie potrzebuje on bardziej panienki dla siebie niż dla swojego dziecka. Pozdrawiam.
czy myslicie, ze host father załatwiany przez biuro tez może sie ośmielic na jakieś numery? przecież wtedy mogę to w każdej chwili zgłosic.
host father z biura czy z netu - nie ma roznicy. I tu i tu mozesz trafic na zboczenca. I tu i tu mozesz trafic na zajebistego faceta.
Temat przeniesiony do archwium.