Weź udział w programie TV!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Jestem dziennikarzem dużej stacji telewizyjnej. Przygotowuję obecnie odcinek programu studyjnego poświęcony zagrożeniom jakie czychają na młodych ludzi (ok.15 - 19 lat) podczas przerwy wakacyjnej. Jednym z poruszanych wątków będzie wakacyjna praca jako au pair i wszelkie komplikacje/niebezpieczeństwa z tym związane.
Otwarte na przygodę telewizyjną "operki" jak również ich rodziców proszę na początek o kontakt mailowy: [email]
Jeżeli niniejsza wiadomość w jakikolwiek sposób Was obraziła bądź nie życzycie sobie takiego typu korespondencji, przepraszam i proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam,
Tomekk
czyHać przez samo H
nic innego mnie nie uraziło :-)
sluchaj, przez ciebie i takie programy wyjazdy au pair a zwlaszcza przez neta sa zle postrzegane! rodzice sie naogladaja, o babci nie wspomne, ktora strasznie to wszystko przezywa i zaraz jej sie wydaje ze kazdy trafia do burdelu bo widziala to na kilku programach.. pewnie, rozne sytuacje bywaja, ja znam mnostwo dziewczyn co wyjechaly i na szczescie zadna nie miala takich przygod. czemu nikt nie zrobi dobrego programu poswieconego au pair? bo co, to sie nie sprzeda??
Dokladnie zgadzam sie z Toba ,dlaczego nikt nie zrobi programu o pracy au pair????
Dokladnie, gdybys zrobil program o tym ze wyjazd au pair jest doskonalym sposobem na podszlifowanie jezyka, przezycia wspanialych przygod, usamodzielnienia sie, poznania kultury i obyczajow innych ludzi to z pewnoscie zglosiloby ci sie mnostwo chetnych. Wyjazdy au pair sa naprawde super przezyciem, ja nie spotkalam sie ze zlymi i niebezpiecznymi przypadkami choc znam mnostwo au pair i sama nia jestem. Jezeli komus nie odpowiada rodzina zawsze moze ja zmieni :P Wiec nie plosz ludzi takimi glupimi programami, moze najpierw sam wyjedz jako au pair, przekonaj sie jak to jest a dopiero pozniej tworz program :PP
Zgadzam sie z toba w 100%!!!!!
Zawsze tylko jakie niebezpieczenstw, itp.
A nikt nie pomyslal ze to jest swietna lekcja zycia!!!
Ja dopiero wyjezdzam pierwszy raz i sie nie boje!!
Mam juz dosyc takich programow jaki to swiat jest zly!!!
A co my mamy robic???
Siedziec w domku bo tak bezpiecznie???!!!!
A tak przynajmniej bede miala cos z zycia i na starosc nie bede niczego zalowac i bede miala co wspominac!!!!
Magda do jakiego kraju wyjezdzasz? Ja lece do Irlandii :)
hello,
droga koleżanko a skąd u ciebie ttaka pewnosć, że siedząc w domku jesteś bezpieczna, co?? tu ptasia grypa, tam kaczki w rządzie no i Roman wesoły ministrem edukacji, a tobie się bezpieczeństwo marzy:) no dobra a teraz na temat.
Jade jako au pair do Irlandii do rodziny poznanej przez net. jest to mój drugi wyjazd w tym charakterze. poprzedni rok byłam w NL i choć bywało ciężko to na pewno bym go na nic nie zamieniła. Poznałam swietnych ludzi, inną kulturę, fajne miejsca. stałam się odważniejsza, zmieniałam rodzinki aż trafiłam na super fam. do wiadomości dokumentalisty: on był samotnym ojcem i nawet mnie niie molestował,, nie składał nieprzyzwoitych propozycji.
I co najważniejsze potrafię dość dobrze porozumiewać się po angielsku a nie wiem, która szkoła językowa dałaby taki efekt po roku. mam na mysli szczególnie płynnośćw mówiniu i rozumienie ze słuchu!!
owszem jest ryzyko, ale takie samo jak wszędzie!!! A ci którzy nie ryzykują nic nie zyskują. ryzyko jest bowiem wpisane w naszą egzystencję!!!
Au pair apelują- chcemy programu o dobrych stronach tego wyjazdu!!!
pozdrawiam
Justina
Witam...ponownie
Jak napisałem poszukuję ludzi OTWARTYCH na dyskusję, jak widzę po komentarzach nie wykazujecie odrobiny wyobraźni żeby zastanowić sie nad EWENTUALNYMI zagrożeniami takich wyjazdów. Programy Au Pair istnieją od kilkudziesięciu lat i będą istnieć nadal, rzecz w tym, że bywa na nich różnie. Rozumiem, że dwudziestokilkulatka czuje się pewnie i swobodnie ale kiedy wyjeżdża 16latka rodzice mogą byc zaniepokojeni. Gratuluję zadowolenia z siebie. Pozdrawiam.
16latka raczej nie jezdzi jako au pair, najpierw sie czegos dowiedz o tym programie, a potem rob wlasny.
witaj Tomku,
będę pisać w 1 os l.poj. bo nie mam prawa wypowiadać się za innych.Chcę abyś mnie dobrze zrozumiał. jestem otwarta na dyskusje i to bardzo(choć nie spełniam twoich kryteriów dot.wieku) mam ponad 20 lat, ale nie zmienia to faktu, że zarówno przed pierwszym wyjazdem jak i każdym następnym obawiam się co będzie i co się moze stać. doskonale zdaje sobie sprawę ze mogę trafić do różnych rodzin, ba mogę znależć się w domu publicznym. Ale spójrz na to z drugiej strony, czy idąc ulica, nawet w biały dzień czujesz się bezpieczny? jakiś rok temu w biały dzień zgwałcono dziewczyne w zielonej górze, pod wiaduktem. na przeciwko jest przystanek. Tomku ,Polska stała się krajem zagrożenia, panuje anarchia zarówno na arenie politycznej jak i na ulicach. Jeeszcze troche a dorównamy Kubie. a co z mobbingiem, z molestowaniem seksualnym w miejscu pracy. Dziewczyna i kobieta musi byc czujna wszędzie. Jezeli chcesz jeszcze coś wiedziec pytaj.
pozdrawiam
Justina
I znow zgadzam sie z toba w 100% nawet w 150%.
Teraz juz nigdzie nie jest bezpiecznie. No chyba ze sie z domu nie wychodzi i niestawia sie czola zyciu.
Pozdrowionka:)
16 latka nie moze wyjechac na au pair.
nie, ja nie mam ponad 20, mam lat 18.
w tamtym roku bylam po raz pierwszy au pair, wiec jak widzisz nie bylam pelnoletnia. w dodatku rodzine znalazlam przez internet, co ty na to? wszedzie jest niebezpiecznie, mozesz isc ulica, ktos podjedzie, wsadzi cie do samochodu i wywiezie do burdelu. temu nie widze sensu w doszukiwaniu sie zlych stron operowania.
za kilka dni znowu wyjezdzam, potem wrcam, dwa dni odpoczynku i kolejny wyjazd mam juz nagrany. czyli widzisz, przed 19 rokiem zycia bede 3 razy operka.
wiec moral jest taki, nie znasz tematu dobrze, a bierzesz sie za program. osoby ktore tu pisza mocno siedza w temacie i wiedza co mowia.
szukasz osob otwartych na dyskusje ale sam otwarty nie jestes. spodziewasz sie, ze co my ci tu powiemy? moglybysmy cos nawymyslac, ale po co? a jak chcesz problemy 15-16 latkow to raczej radzilabym skupic sie na czyms innym niz au pair
pozdrawiam
Witam,
Nie miałem zmiaru nikogo urazić. Mam świadomość, że o AuPair wiecie dużo więcej ode mnie dlatego własnie zamieściłem tu swój post. Dziewczyny wyjeżdżające w ramach tego programu to miał byc tylko jeden z przykładów wakacyjnych zagrożeń dla nieletnich. Program nie będzie traktował wyłącznie o AuPair, jeśli w ogóle ( bo nie zanosi się na gościa z taką historią)
Pozdrawiam
Tomekk
Temat przeniesiony do archwium.