mam17latichcejechacjakoaupairszukamtowarzyszki

Temat przeniesiony do archwium.
przede wszystkim sorki za brak spacji w temacie:)jak juz wspomniałam mam 17,5 roku i chce jechac na CAŁY ROK jako au pair do anglii od sier/wrz.szukam równie szalonej rówieśniczki chcącej jechac.odpowiem na wszelkie wątpliwości(i nie zamierzam rzucac szkoły tylko zrobić sobie roczny urlop-tak dla jasności:))
przerwa w liceum.. może najpierw skończ szkołe;P
a nie mozna odwrotnie?pozdro
Ja mimo wszystko radzę skończyć szkołę, wiem co mówie - sama kiedyś przez to przeszłam i nie było to łatwe by później wrócić, nie z faktu że dopada człowieka lenistwo, ale raczej z uwagi na "inne klasy" Jednak radze zebyś skończyła od razu szkołę, znasz ludzi w klasie już zapewne całkiem nieźle, pomyśl o wspólnym balowaniu pomaturalnym z ludźmi w Twoim wieku, czy choćby o 100dniówce. Nie byłoby chyba miło spędzać jej w gronie rok młodszych osób, których praktycznie nie znasz (tp oczywiście moja opinia).
Jeśli chcesz zdawać Angielski i się do niego przygotować przez ten rok, to jednak radze zdawać od razu, a po powrocie ewentualnie poprawić (nową maturę mozesz poprawiać przez 5 lat)
Moim zdaniem lepiej mieć już "czyste konto" i nie martwić się jeszcze na zapas o powrót do szkoły. A kto wie.. może Ci się w UK spodoba i zechcesz jeszcze zostać? Weź pod uwagę wszystkie "za" i "przeciw".
Taki wyjazd to nie jest hop-siup, praca au-pair nie jest też taka łatwa jak to się wydawać może.
Poza tym radzę się z tym nie spieszyć, au-pair nie zając i nie ucieknie, jak nie ta rodzinka, to inna, jak nie w tym roku, to w następnym, a często się zdarza, że rodziny chcą kogoś w wieku przynajmniej 20-21 lat.
Zycze powodzenia mimo wszystko i jeszcze raz radzę się zastanowić nad tą decyzją.
Ja tez tak sądze to nie jest dobry pomysl przerwa w szkole.
Ja mam 18 lat i jestem w drugiej klasie liceum teraz wyjezdzam na summer au pair na 3 miechy podszkole jezyk i we wrzesniu dalej szkola zdam mature (oczywiscie jak wszystko dobrze pójdzie) i dopiero pozwole sobie na dluzszy wyjazd moze na rok podszkole jeszcze lepiej jezyk a potem wybiore sie na anglistyke ale to tak na razie tylko marzenia i nie wiem czy realne ale zawsze mozna pomarzyc hehehe

Wiec jak wspomnialam nie spiesz sie z tym wyjazdem bo moze cie to przerosnac.
Pozdrawiam

« 

Pomoc językowa