Hej!
Ja jestem au-pair dosc niedaleko twojego miasteczka, pare minutek od Gatwick Airport. Jestem juz tutaj pol roku, zostalo mi jeszcze kilka tygodni. Przede wszystkim musisz organizowac sobie czas aby nie dopadla cie po jakims czasie nuda. Rozejrzyj sie za jakims Collegem, ja chodze na darmowe zajecia 2 razy w tygodniu i naprawde jestem zadowolona, ale raczej nie z postepow angielskiego a z tego ze mozna poznac wiele ludzi i fajnie spedzic czas.
Moja rodzinka jest w porzadku, bardzo dobrze mnie traktuja, nie wyzyskuja, licza sie z moim zdaniem. Chociaz minelo troche czasu zanim dzieciak mnie zaakceptowal.
Mam nadzieje ze tobie tez sie uda. Przede wszystkim duzo mow, o wszystko sie pytaj, badz wesola, otwarta i ciesz sie z kazdej chwili:)
Wybierz sie do Brighton, miasteczko nad morzem, ale wybierz dzien kiedy bedzie ladna pogoda, bo strasznie tam wieje wiatr. Bilet kosztuje ok £8. Oczywiscie Londyn tez obowiazkowo :) Pociagi sa tutaj rewelacyjne, roznia sie od polskich wiecej niz troszeczke.
Ciezko cos doradzac bo kazda rodzina jest inna i inne sa tez obowiazki. Przede wszystkim badz soba :)
Trzymam kciuki!