do wszystkich au pair pomozcie

Temat przeniesiony do archwium.
mam problem ktory mnie dreczy poniewaz musze podjac juz niedlugo decyzje i czuje presje z tym zwiazana a im dluzej mysle tym bardziej nie wiem co robic

Jestem aupair juz rok w Holandii za mna wiele poznanych osob pelno udanych imprez wieczorow spedzonych z niegrzecznymi trolami .... tez mnowstwo przeprasowanych koszul:p nawet chlopak jakis sie pojawil w tym czasie.... 4 rodzinki z roznych stron Hollandi poznalam
najdluzej bylam w Den haag i tam chce teraz wrocic no wlasnie nie wiem czy wrocic czy rozpoczac nowy etap i isc na studia w Polsce
troszke sie boje ze moglabym stracic ten czas na bycie aupair a to za duzo sie nie przyda w zyciu
znam wiele aupair ktore juz tak sie przyzwyczaily do tego ze sa juz po 7 lat ...
ja czuje ze bardzo sie przywiazuje do Hollandi i boje sie ze im dluzej tu zostane tym trudniej bedzie wrocic jednak gdy wroce boje sie ze bede pozniej zalowala
podzielcie sie prosze swoimi planami troszke i tym co myslicie jak lepiej jest postapic...
dzieki z gory za kazde rady czy informacje
czesc.jezeli podoba Ci sie w Holandii mozesz tam zostac,ale nie marnowac czasu tylko na bycie Aupair.powinnas zaczac tam szkole.ja tez bede Aupair po raz drugi w Irlandii.chce pracowac jako Aupair po to,zeby tam zrobic szkole.interesuje mnie glownie FCE.
A po co bedziesz siedziec w tej Polsce???!!!Przeciez tu nie ma zadnych perspektyw!Radze Ci zostac w Holandii ile sie da,to na pewno nie jest strata czasu.Ja sama niedlugo jade do Wloch,bo nie mam zamiaru juz dluzej byc tu poniżana,mam dosyc tego kraju i ludzi.Nie zastanawiaj sie,tylko tam wracaj.Tak Ci radze... Powodzenia!!!
Cześć, na Twoim miejscu została bym w Holandii i postarała się zacząć studia tutaj. Możesz pracować jako au-pair i studiować tak jest nawet łatwiej:) Pozdrawiam:)
No tylko moze byc trudno z kasa... dostawac 300 euro na miesiac i placic za studia... bez pomocy finansowej rodzicow raczej nie ma szans...
300 euro+ stypendium socjalne
a takie jak sie zalatwia takie stypendium i czy moze orientujecie sie jakie studia mozna podjac w Den Haag i czy istnieja zaoczne...
A ja w czasie studiow w Polsce bylam au pair w Niemczech, wyjechalam na stypendium do Wiednia, bylam tez przez 15 miesiecy au pair w Anglii. wszystko jest do zrobienia. Kwestia tego czego sie chce i co sie w Polsce zostawia...rnZacznij jakies studia w Polsce, przeciez mozesz byc na indywidualnym toku nauczania. Uwierz mi, jak nie zrobisz teraz studiow to potem bedzie tylko ciezej...rnPowodzenia
Temat przeniesiony do archwium.