dylemat:(

Temat przeniesiony do archwium.
drogie au pair. pomocy bo mam dylemat. tydzien temu zaczęłam na własną rękę szukac rodziny. nie chciałam korzystac z biura bo niestety nie mam wystarczającej sumy aby wyłożyc pieniażki dla biura. ale zaczęly targac mną obawy. co jesli okaże sie, że przyjade na miejsce a tam nikogo nie bedzie lub rodzina okaże sie straszna itp. już nie wiem co am robic. czy może lepiej jednak skorzystac z pomocy biura? co o tym sądzicie? a moze któraś z was ma do odstąpienia swoja rodzine. proszę o odzew:)
Ja tez mialam takie obawy :) Ale znalazlam rodzinke poprzez dziewczyne, ktora umiescila ogloszenie, ze szuka kogos na zastpestwo, bo wraca do Polski na studia.To od niej dowiedzialam sie sporo o rodzince i 6 wrzesnia lece do Cork :) Oczywsicie 100% pewnosci nie ma.. A jadąc z agencji nie masz pewnosci ,ze rodzinka bedzie fajna, bo czesto okazauje sie ze wyzyskuje itp.
Moge Ci pomoc poszukac jesli chcesz :)
Najlepiej znaleźć dziewczne co byla tam i teraz wraca i od niej przejac rodzinke.
Jak cos to pisz :) [email]
czesc.szczerze polecam kidzaupair.pokrywasz tylko koszty podrozy.lece juz poraz drugi poprzez to biuro.to juz w piatek....wow!
a mogłabyś mi podac adres tej ich stronki?
hej anek. napisalam ci maila:)
Hej!
Ja kochana znalazlam rodzinke via internet!Przyznam sie ze nawet do mnie nie zadzwonili,bo zawsze cos wypadalo mi albo im i sie nie zdzwonilismy!Dopiero w samolocie poczulam obawy...a jak ich nie bedzie?co ja sweta krowka zrobie na tym lotnisku??!!Ale czekali!Jestem zadowolona!z tego co inne dziewczyny pisza ze kase wydaja to tamto ,siamto,agencje...nigdy nie masz pewnosci gdzie trafisz dokladnie...Wazne jest tez zeby rodzina dala Ci namiary na Au pair ktora u nich byla ,badz jest obecnie.Zawsze latwiej z nia pogadac o sprawach ktore hostka Ci nie powie wczesniej.Moje 2 kumpele z klasy tez znalazly rodzinke przez neta i tez sa zadowolone.
3maj sie i powodzenia!
moge Ci podac stronke:) www.kidzaupair.com Ale jak chcesz to moge Ci pomoc w znalezieniu rodzinki.Od razu mowie,ze dotyczy to Irlandii.
O kurcze...jutro juz bede w Cork i nie wiem jak bedzie tam z dostepem do netu.Rodzinka miala zepsutego kompa,nie wiem czy juz jest sprawny.Chyba nie bede miala za bardzo z Toba kontaktu.Ale jest inne rozwiazanie-na forum znajdziesz Juste z Kidzaupair-ona Ci napewno pomoze tylko sie do niej odezwij.
pozdrawiam:)
ja tez znalazlam rodzinke w internecie. Tak sie smiesznie zlozylo, ze bede ich pierwsza au-pairka, i dla mnie tez bedzie to pierwszy raz. Wylatuje juz w czwartek :) Mam nadzieje, ze bedzie ok, Joanna wydaje sie sympatyczna, ciagle podkresla, ze chcialaby sie ze mna zaprzyjaznic i ze wszystko bedziemy ustalac jak rodzina. Przyslali mi list zapraszajacy i umowe, wiec chyba beda czakac na lotnisku...:P
Czesc, ja jestem aupair u milej rodzinki kolo Dublina, ale chce na poczatku pazdziernika wracac i szukam kogos na moje miejsce. 3 dzieci w wieku 4, 6 i 8. Rodzinka jest bardzo mila, jezeli jestes zainteresowana daj znac na emaila [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Nauka języka