Wiza..?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej :)

Chyba szwankuje tu wyszukiwarka wiec zapytam sie (jesli temat byl - przepraszam).
Na jednej ze stron przeczytalam "Obywatele polscy przyjeżdżający do Wielkiej Brytanii w charakterze Au Pair nie potrzebują ubiegać się o wizę przed wyjazdem. Na granicy brytyjskiej urzędnik imigracyjny wydaje zgodę na dwuletni pobyt w charakterze Au Pair na podstawie pisemnego zaproszenia od rodziny i agencji."
Chcialabym wyjechac do Wlk. Brytanii na dluzszy okres czasu i wiadomo, ze takla zgoda bedzie potrzebna. Zaproszenie od rodziny chyba nietrudno dostac, tylko gorzej z agencja,gdyz zamierzam wyjechac "na wlasna reke". Czy taka zgoda moze byc wydana tylko na podstawie zaproszenia od rodziny?
hej ja 3 tyg temu wyjechalam do anglii w charakterze au pair i na granicy sprawdzali mi tylko dowod osobisty nic wiecej, o nic nie pytali i zadnej zgody na pobyt nie dali. Co prawda zaproszenie od rodziny mam ale to mi raczej do niczego nie jest potrzebne, wiec nie wiem skad takie informacje wzielas...
pozdrawiam
Po prostu od pewnego czasu zaczelam na powaznie sie zastanawiac i przewertowalam sporo stron internetowych z taka tematyka. Szczegolnie szukalam na temat tej wizy. Jezeli naprawde nie ma z tym wiekszego problemu to wszystko jest ok :) Dzięki :)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa