Mikroserwis Kraków ?

Temat przeniesiony do archwium.
czesc:)

czy ktoś jechał z tego biura jako au-pair ? Prosze o opinie na temat tego biura , czy są wiarygodni i jak długo czeka się na rodzinę ?

pozdrawiam i dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Hejka! A kiedy Chcesz wyjechać?
Słuchaj ja mam fajną rodiznkę do odstąpienia? Nie Chcesz spróbować, trójka dzieci, niepracująca mama, Cumbria, fajni ludzie. Ja byłam ich au-pair potem moja koleżanka, cały czas utrzymujemy kontakt a ja w tym roku odwiedziłam c=ich w wakacje
Czesc Karolina!wiem, ze masz doswiadczenia w pracy jako au- pair. Czy jest możliwośc wyjazdu na wakacje- gora trzy miesiace? czy to sie oplaca?pozdrawiam
Hejka Jasne, że jest taka opcja, Wysłałam Ci mailika! :-)
hej!ja wyjechalam jako au pair za posrednictwem mikroserwisu,totalna porazka nie polecam!!mialam trudnosci ze znalezieniem nowej rodziny,bo w tej u ktorej bylam nie ukladalo mi sie.oczywiscie nie znalezli mi innej,tylko nawrzeszczeli i odeslali do PL.nie moglam liczyc na zadna pomoc z ich strony,ale to tylko moja opinia,na pewno sa dziewczyny ,ktore polecaja to biuro,ale wybor nalzey do ciebie.pozdrawiam
droga aniu!
korzystalam z uslug biura mikroserwisu z krakowa. Na poczatku bylo wszystko ok. dzwonili prawie co dzien i sie pytali jak mi idzie pisanie listu i zalatwianie wszytskich formalnosci itd. Przez tel byli bardzo mili itd. Ale to bylo w Polsce. Po wyjezdzie do anglii zapomnieli o mnie. Nie ukladalo mi sie z moja rodzinka. Zadzwonilam wic do mikroserwisu, a oni totalnie mnie olali. Nie znalezli mi tez nowej rodziny i w ogole sie mnie nie interesowali. Sytuacja doszla do tego stpnia ze rodzinka wyrzucila mnie z domu. Zaplacila za 2 dni w hotelu i moglam robic co chce! Mikroserwis zawsze tlumaczyl sie ze to od nich nie zalezy nie ma rodzinki dla mnie tylko ze to zalezy od angielskiego biura. A komu ja placilam? angielskiemu biurowi czy polskiemu?? oczywiscie ze placilam mikroserwisowi z karkowa a potem gadaja takie rzeczy. nie po to placilam zeby mnie potem olali i tluamczyli sie angielskim biurem.
Akurat ja mam takie doswiadczenie z tym biurem, moze ktos ma lepsze. Ja nie polecam tego biura, wole jechac przez neta!
pozdrawiam
Jaka masakra...co to jest w ogóle za biuro? Polskie biura mają przecież podpisane umowy z tymi za granicą, jak mogą mówić, że coś jest niezależne od nich, po prostu Cię oszukali i tyle.
witajcie:)

a wybierając z biur anya , mikroserwis, guide - tych ktore nalezą do IAPA które jest najlepsze?

dzięki za odpowiedzi:)
Biuro Mikroserwis z Krakowa to jedna wielka banda oszustów, ostzregam wszystkich przed nimi, wyjechalam z kolezanka do angli wprawdzie nie jako au-pair lecz na praktyki do hoteu, to co okazalo sie na mijscu nie mialo nic wspónego z tym co nam obiecywali w tym biurze tylko dlatego zeby zedrzec z nas pieniadze, oszukali nas na kwote 2000zl, pracowalysmy na zupelnie innym stanowisku niz mialysmy to w umowie, pracowalysmy jako sprzataczki w hotelu gdzie byly robaki i codziennie dezynsekcja, po 3 tyg nie wytrzymalysmy i wrocilysmy a w biurze powiedziano nam ze trzeba "byc elastycznym i wykonywac taka prace jaka jest" OSTZREGAM WSZTKICH, LEPIEJ JECHAC W CIEMNO NIZ Z TYM BIUREM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
up..moze sie ktos jeszcze wypowie na temat firmy Mikroserwis z Krakowa?
Prawda jest taka ze nie ma super dobrego biura au pair. Jezeli mialabym bybierac jeszcze raz wybralabym Mikroserwis. Z biurem tym bylam na 12 miesiecznym pobycie w Anglii. Super zadowolona nie bylam, bo na poczatku wszytsko bylo ok, ale kiedy znalazlam sie na terenie Anglii biuro nic sie nie odezwalo. Ale tak niestety dzialaja wszystkie biura. Poznalam mnostwo dziewczyn ktore jechaly przez inne agencje i z kazda bylo tak samo. Po prostu tak to juz jest z tymi biurami ze na terenie Polski zajmuja sie toba, biora papiery, robia interview itd. a jak jestes juz w anglii czy usa czy gdzie tam, to zajmuje sie toba agencja z tego kraju do ktorego jedziesz. U mnie na szczescie nie bylo zdnych problemow z rodzina wiec bylo ok,nie moge narzekac na biuro bo wywiazalo sie dobrze ze swoich obowiazkow. Jedyne co mi sie nie spodobalo to to ze mial ktos zadzwonic od nich jak przyjade do Anglii a nikt nie zadzwonil. Dostalam list tylko z agencji ze sama mam zadzownic jak mi jest. Strasznie mnie to rozzloscilo bo jak moge dzownic skoro nie mam telefonu, a z rodzinka nowa nie jestem jeszcze tak zaprzyjazniona zebym mogla uzywac ich telefonu! To jedyny minus firmy Kikroserwis jaki widze. Poza tym wszytsko bylo ok.

Jakkolwiek mysle ze to najlepsze biuro. Nie super, ale nie ma lepszego. W innych biurach robia jeszcze gorsze sciemy.
Jeśli chodzi agencję Mikroserwis w Krakowie to absolutnie nie polecam. Owszem panie, które tam pracują są bardzo miłe i pomagają w załatwieniu wszelkich dokumentów przed wyjazdem. I na tym sie kończy. Po wyjeździe do UK rzeczywistość mijała sie całkowicie z tym, o czym była mowa. Przede wszystkim upewnijcie się czy ktoś was odbierze z lotniska, bo każda z osób, która przyjechała z Mikroserwisu musiała sobie radzić sama. Nie jest to łatwe, zwłaszcza jak przylatuje sie późnym wieczorem.I kiedy masz zapewnione, że ktoś Cię odbierze, jak twierdzi agencja.
Poza tym agencji nie interesuje co się dzieje na miejscu-wysłali, wzięli za to pieniądze i ich rola sie kończy. Na miejsce, które trafiłam ja i wiele moich koleżanek nigdy w życiu bym sie nie zgodziła znając prawdę. I te Panie o tym wiedzą-dlatego omijają wiele szczegółów. PYTAJCIE O WSZYSTKO!Każdy drobiazg. Najlepiej poproście o kontakt z osobą, która w tym miejscu przebywa. One mają takie kontakty!!!!
Ja wyjechałam z Mikroserwisu i nie polecam!
witam

czy ktoś był z MIKROSERWISEM Z KRAKOWA w pracy w DOMU OPIEKI W ST ALBA POD LONDYNEM??? proszę o jakieś porady, bo jestem w trakcie załatwiania kontraktu. Zastanawiam się nad takimi rzeczami, czy faktycznie jest tak jak w kontrakcie, że pracuje się te 5 dni w tygodniu i plus/minus 40 godzin? czy komuś zdarzyło się takie coś, że był zmuszony do wykonywania obowiązków, które wykraczały poza to co zawarte było w kontrakcie. No i w ogóle same podstawowe rzeczy: jakie warunki dla pracowników panują w tym domu? jakie są pokoje, czy ogrzewane, co z toaletami, łazienkami i kuchnią? czy jest dodatkowy personel, który zajmuje się porządkami tych miejsc, czy muszą to robić pracownicy?

pozdrawiam wszystkich i podaje maila by było łatwiej:
[email]
24.05 wyjeżdżam do Anglii. miałam szukać pracy. Interesuje mnie au-pair ale nie mam kasy żeby płacić biurom. czy ta twoja rodzinka znalazła już au pair?
pozdrawiam
Monika
Cześć! Mam pewne doświadczenie z agencją au pair - mikroserwis
Nie dajcie się pospieszać - dowiadujcie się wszystkiego i jak najwięcej przed a nie po.
Nie decydujcie się na dzieci - poniżej 2 lat - od tego jest niania i powyżej 10 lat - housekeeper - te osoby są opłacane na godzinę i nie nauczycie się za wiele języka,ogłoszeń dla niań i housekeeper jest wiele w Anglii,Ja miałam chłopców w wieku 10 i 13 lat,matka po a nie przed powiedziała mi że kilka dni w tygodniu powinnam spać w innych domach,przy czym nie miałam rodziny i chłopaka za granicą,po kilku miesiącach wyrzuciła mnie z domu.
Nie decydujcie się na rodzinę z dużymi różnicami kulturowymi - wiem z własnego i innych doswiadczenia że szybko trzeba rezygnować
Nie wierzcie w zapewnienia agencji że wam pomoże - agencja w Polsce - fizycznie niemożliwe,agencja za granicą - raczej dba o interesy klienta na miejscu czyli tylko o rodzinę goszczącą
Zabiegajcie o wsparcie za granicą
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego