Holandia-wakacje

Temat przeniesiony do archwium.
hej.chce w te wakacje w końcu wyrwać się na dłużej z domu i tak sobie pomyślałam ,że fajnie byłoby gdzieś wyjechać,a konkretnie to do Holandii.Czy będzie miał ktoś do odstąpienia rodzinkę na początku lipca?dodam,że muszę wrócić do Polski na początku października.byłabym bardzo wdzięczna.pzdr:)

Zapomniałaby,mój e-mail [email] 1953218.
Nie myslalas o zarejestrowaniu sie na jakies stronie z au perkami. Ja zarejestrowalam sie na www.aupairvista.com i juz znalazlam rodzinke. W czerwcu jade do Wloch.

pozdrawiam i zycze powodzenia
Hej!! Tak mysle nad wyjazdem do Holandii na wakacje i chcialabym sie dowiedziec jak wyglada tam sytuacja z praca czy ciazko jest cos znalezc na miejscu?? Pozdrawiam !!
napisz co rozumiesz przez slowo 'ciezko' -
czy jak tam pojade to nie bede musiala sie po 2 tyg. zawijac stamtad z powodu braku kasy i pracy, pilnowanie dzieci odpada nie nadaje sie do tego zupelnie.
jesli chodzi o holandie to holandia ma zamknieta granice dla polakow wiec nei mozan tak jak do angli jechac i tam cos znalesc musisz tu w polsce znalesc posrednictwo. i pierw zeby jechac jak juz znajdziesz dana firme odpowiednia dla ciebie to ta firma zdowywa wtedy dla ciebie pozwolenie o prace ale naprawde spradz czy dana firma jest zetelna.
Hej.dziękuję wszystkim za odpowiedź.znalazłam ofertę w Holandii-blisko miejscowości Gronningen.mam oczywiście pewne wątpliwości,ale wczoraj kobieta u której będę pracować zadzwoniła do mnie(byłam w szoku,nie spodziewałam się tego,ale spoko,dogadałyśmy się:) i wszystko wydaje się być ok.będę zajmować sie 6-letnim chłopcem,minus to to,że będę miała nienormowany czas pracy,bo kobieta pracuje w szpitalu.i moje koj=lejne pytanie-czy mam coś załatwić w Polsce zanim wyjadę tzn.chodzi mi jakieś ubezpieczenie,może wyrobić sobie jakieś legitymacje na zniżki?dzięki.
tak dla odświeżenia:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia