Au pair - kilka pytań

Temat przeniesiony do archwium.
Witam

W przyszłym roku chciałbym wyjechać do pracy za granice (najlepiej UK lub USA) jako "opiekunek" do dziecka ale mam kilka pytania
Czy do programu au pair moga zglaszac sie chlopacy?
Czy jesli bede mial skonczone w przyszlym roku 17 lat to bede mogl legalnie wyjechac? Pytam sie bo najczesciej sa wyjazdy od 18 lat a znalazlem z jednej agencji wlasnie od 17.

Czy trzeba przez agencje wyjezdzac czy mozna samemu to zalatwic. Co prawda na przyszly rok ale warto zaczac juz myslec o tym zawczasu. A znacie jakies serwisy internetowe na ktorych rodziny zamieszczaja swoje ogloszenia i potencjalni "pracownicy" wyszukuja sobie odpowiedniej rodzinki?

Na ile trzeba minimalnie wyjechac? Ja moge cale wakacje no i moze jeszcze od polowy czerwca bo wtedy w szkole i tak sie juz nic nie dzieje xD
Czesc, jestem au pair w USA (Denver). I postaram sie odpisac na Twoje pytania ;D
Jestem pewna, ze chlopcy mogo wyjerzdzac jako au pair, ale z tego co wiem wyszukiwanie rodzin trwa dluzej!
Wiem tez, ze zeby wyjechac musisz miec wyksztalcenie srednie- nie mam niestety info. na temat wyjazdu osob niepelnoletnich...
Jest duzo stron przez ktore mozna wyszukiwac"na wlasna reke" np.

http://www.easyaupair.com/?t=71a8117eb8bb945afdcd7551e28a6b53

Pozdrawiam i zycze powodzenia...