Hej :)
Ja gdy bylam AU Pair wieki temu, w kazdy dzien mialam do posrzatania conajmniej dwa pokoje, na co mialam przeznaczyc trzy godziny, ale zwykle schodzilo mi dluzej. Dom byl ogromny a kobieta perfekcjonistka, i nigdy jej sie nic nie podobalo i w ogole w najlepszyhc stosunkach nie bylysmy, ale jakos przezylam 4 miesiace. I bylo to sprzatanie dokladne, a oprocz tego co drugi piatek jezdzilam sprzatac do biura, i co drugi tydzien mialam myc okna! Pietrowy dom!
Jezeli chodzi o rodzine Zydowska to nie wiem co Ci poradzic. Ja bylam u Grekow. Duzo dziewczyn wypisywalo rozne historie o tym jak je zydowskie rodziny traktowaly, na poczatku bardzo dobrze a potem okropnie, ale jestem pewna ze sporo osob ma jednak dobre doswiadczenia z rodzin o tym wyznaniu.
Jesli czujesz sie wykorzystywana to po prostu szukaj nowej rodziny. jesli zamierzasz zostac tam na dluzej (nie na okres letni) to nei bedzie z tym prolemu. Ale szukac musisz na wlasna reke, bo Agencja (jesli z takiej korzystalas) zawssze moze umyc rece.
Pozdrawiam.