Au Pair dylemat-pomocy

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,wiec mam dylemat. Chce wyjechac w lipcu do USA i biuro znalazlo mi rodzinke(to juz 4 rodzina,w tym ja odrzucilam tylko jedna). Rodzinka ma 4 dzieci,8,5,4 lataa i 5 miesiecy. Poza tym mama siedzi w domu. W krotkiej informacji pisza,ze jezdza na wakacje na karaiby raz w roku i pare razy w roku na narty. Oferta nie wydaje sie szalowa,chodzby ze wzgledu na hostke w domu,a wielu przestrzega przed hostka w domu. No i moje pytanie,jak mi radzicie. Poza tym w biurze CC trzeba podac powod,dlaczego nie chce tej rodziny,wiec co mam powiedziec,ze dlaczego? Nie dzwonili do mnie jeszcze.
z drugiej strony trojka dzieci,to jakas mozliwa,ze sie latwiej zabawia,niz jedynak...
Bedziesz zapieprzala od rana do wieczora...
dlaczego? przeciez sa jakies limity godzinowe? poza tym blagam powiedzcie co ja mam im powiedziec,ze czemu nie chce tej rodziny
>dlaczego?
Dlatego, że to trójka dzieci plus niemowlak. Ta trójka będzie się tłukła cały czas i będziesz wrzasków słuchać cały czas.

Jak się mój 12 latek zejdzie ze swoim 3 letnim kuzynem, to w domu piekło. A osobno to takie aniołki.
limity godzin oczywiscie istnieja, ale powiem ci szczerze ze raczej rzadko sie ich przestrzega. jesli podoba ci sie oferta to ja przyjmij. jesli nie bo np. nie czujesz sie na silach zajac 4 dzieci to po prostu im to powiedz. przeciez nikt ci glowy za to nie urwie:) a tak poza nawiasem jaka ilosc dzieci wpisalas w formularzu zgloszeniowym?

Ja bylam Au-pair w rodzinie z 3 dzieci 9,7,3 i powiem ci ze byla masakra. Teraz mam dwoje w wieku 5 i 3 lat i jest naprawde ok. latwiej i szybciej mozna je do porzadku doprowadzic.
Oczywiscie rodzina rodzinie nie rowna ale ja bym sie nie zgodzila ponownie na wiecej niz 2.

decyzja nalezy do ciebie.
Pozdrawiam :)
dzieki,juz dzwonilam do biura,ze ich nie chce. w formularzu wpisalam 2-3 dzieci,ale w sumie bardziej licze na to,ze trafia mi sie maluchy,a najlepiej jeden maluch;p bo mam referencje na
ja tez bylam au-pair i mialam 4 dzieci w Niemczech-i powiem szczerze ze nigdy wiecej nie zdecydowalabym sie na taka rodzine... pracy jest strasznie duzo masakra po prostu, teraz chce wyjechac jako au-pair do USA ale tylko do rodziny ktora ma 1-2 dzieci
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie