Kto chce jechać do USA w lipcu 2011 jako operka?

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka ! Nazywam sie Patrycja Nie znalazłam tego tematu wiec jesli juz taki jest to sorki ale napiszcie kto by chciał w 2011 jechać.Ja jestem zdecydowana pozostaja tylko rodzice ale musza sie zgodzic.Postawie ichprzed faktem dokonanym.Chce odłożyc studia i jechac odrazu po maturze jestem teraz w 2 kl LO.na razie planuje jechać na rok a potem sie zobaczy jek sie spodoba to zostane jeszcze jeden rok.Piszcie też z jakich agencjii chcecie jechać.Osoby któe juz były też moga sie wypowiadać.Mnie zawsze ineresowały stany wiec o innych krajach nawet nie mówie.Pisać czekam
hej :) ja w Twoim wieku miałam zupełnie takie same podejście do tego wyjazdu, ale skończyłam mature i zapomniałam o moim marzeniu ;) teraz jestem na 4 roku studiów i znów pomysł wyjazdu mi sie odświeżył ;) Teraz planuje swój wyjazd wlaśnie na 2011 rok, po zrobieniu magisterki, do stanu Waszyngton/ Oregon prawdopodobnie z biura culure care, ale musze zrobic jeszcze prawko i zdobyć referencje np w przedszkolu jako wolontariusz.
Myślicie,że to dobry pomysł z tym przedszkolem? ;)
Ktos już może był w stanie Waszyngton/Oregon i moze wypowiedziec sie na ich temat? :)
pozdrawiam :)
Wiecie co też bym pojechał w z kimś to rażniej, a w szczególności z dziewczynami :P . Ja już jestem maturzystą wiec w 2010 kończe ale planuje jechać do Niemiec i potem z stamtąd do USA.
A czy wize moge już ałatwiać i bedzie ona wazna pozniej i ew. koszta ile za wize i za przelot??
a ja jadę do USA w 2012 po studiach jeszcze nie jestem gotowa na taki daleki wyjazd a po za tym nie chce odkładać studiów ale to założę nowy wątek, tak przy okazji piszę:))) A i będę jechać tak myślę z biurem cultural care mam nadzieje że ktoś też będzie miał takie plany jak ja:-D
hej!
tez mam w planach wyjazd ok czerwca, lipca, sierpnia 2011 roku do USA. region? jeszcze dokladnie nie wiem. A Ty? dlaczego Waszyngton?
super sie sklada :)
moze pogadamy na gg, odezwij sie: 3388069 :)
Co do kosztow - wiza kosztuje okolo 600 zl.
Ja chciałabym wyjechać do USA w 2011.Region jest mi totalnie obojętny,oby nie jakieś peryferie gdzie nic nie ma i nie Alaska :)
A co do CC to też chciałam z nimi jechać,ale naczytałam się bardzo nieprzychylnych opinii o nich.Teraz planuję wyjazd z Prowork,ale zobaczymy jak to będzie.
kami-90 ja też zamierzam lecieć do USA w 2012r. zostało mi jeszcze półtora roku nauki potem muszę nazbierać doświadczenia w opiece nad dziećmi i tak zleci jakiś rok (od ukończenia szkoły) za nim zacznę się pakować hehe ;) tylko jeszcze nie mogę się zdecydować na agencję PROWORK czy Gawo...:) pozdrawiam ;)
Hej!
W sumie, z tego co się orientowałam to obie agencje mają dobre opinie, ja wybrałam Gawo bo mam bliżej do nich i mogłam pogadać osobiście. Puki co nie mogę powiedzieć złego słowa na nich.
A na twoim miejscu wybrałabym tą agencję, która będzie miała korzystniejszą ofertę kiedy będziesz składać dokumenty - mam na myśli opłatę za program, bo wiem, że czasem maja jakieś promocje.
Hej ja też chce jechać na au pair w 2011r po maturze.
A słyszeliście o takim czymś jak wyjazd z koleżanką, że umeiszczają mniej wiecej nie daleko siebie ? Może byłby ktoś chętny razem zawsze raźniej jak coś to piszcie na [gg]
zobacz studentpoint.pl bardzo fajna agencja i na kazde pytanie dostaniesz odp
Kobieto ja zrobilam dokladnie tak samo, zaraz po obronie wyjechalam do Stanow, mialo byc na krotko a bylo 4 lata. Przygoda super. Prawka nie rob w Polsce, ale w Stanach, gdzie zdaje sie latwiej. szczegolnie na Florydzie. Referencje moze napisac Ci kolezanka. Tego nikt nie sprawdza, a jak masz kogos znajomego to napisz cos znajomy jak ma pieczatke to niech podbije ( zawsze to latwiej wyglada) powodzenia
wize mozesz dostac tylko z petycja od pracodawcy, Ja dostalam w pazdzierniku zgodnie z data na petycji a wyjechalam w grudniu, chyba,, ze jedziesz turystycznie to wtedy jest inaczej.
Pomimo ze nie wszystkie rodziny potrzebuja au pair ktora ma prawo jazdy, z jakiegos wzgledu agencje wymagaja zeby takowe miec zeby zlozyc aplikacje. To prawda ze egzamin na prawo jazdy w USA jest dziecinnie prosty, ale zdac prawko a umiec jezdzic to dwie rozne sprawy. Jak ktos nigdy nie siedzial za kierownica to bedzie mu ciezko nie tyle zdac egzamin, co ogolnie odnalezc sie na drodze. Inna sprawa, ze jak ktos ma juz prawo jazdy z USA to moze je w Polsce wymienic na polskie, a w chwili wymiany amerykanskie nadal musi byc wazne.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie