konwersacje na żywo

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam Wszystkich!

Pomimo ciągłego zaglądania do słówek, powtarzania gramatyki,
mam wrażenie że ciągle mało znam język angielski. Myślę że najwięcej można się nauczyć podczas spotkania i konwersacji na żywo. Czy ktoś kto zna ten język bardzo dobrze, chciałby poświęcić trochę czasu na luźne spotkanie aby pokonwersować? Można się spotkać większą grupą i tylko w tym języku rozmawiać. Czy ktoś jeszcze podziela moje zdanie??
Cytat: Drezynka
Myślę że najwięcej można się nauczyć podczas spotkania i konwersacji na żywo.

Może nie "najwięcej" ale ćwiczy się wtedy co innego niż przy powtarzaniu gramatyki. :-)
Jeśli "na żywo" oznacza przez internet, to zajrzyj do katalogu osób proponujących konwersacje przez Skype: https://www.ang.pl/spolecznosc/skype

Jeśli "na żywo" oznacza z ludźmi, to chyba dobrze by było gdyby tu gdzieś padła nazwa miejscowości. :-)
Tak, zapomniałam dodać że chodzi o Warszawę. Myślę że mieszka tu sporo ludzi którzy doskonale mówią po angielsku, taki spotkanie w pubie byłoby połączeniem tego co przyjemne z pożytecznym.
pozdrawiam
Cytat: Drezynka
Tak, zapomniałam dodać że chodzi o Warszawę. Myślę że mieszka tu sporo ludzi którzy doskonale mówią po angielsku, taki spotkanie w pubie byłoby połączeniem tego co przyjemne z pożytecznym.
pozdrawiam

To jakis żart chyba, rozmowiałaś z kimś w Warszawie ze tak mowisz?:)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia