Kto mnie poratuje od zagrożenia -ankieta

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

No właśnie, kto mnie od tego zagrożenia uratuje?? Wiem, że powinnam chociaż sama spróbować, ale nie umiem tego w ogóle ruszyć..Dobrze, że ja tego na maturze nie zdaje...
A zadanie jest takie:

W czasie pobytu na wakacjach w GB korzystałaś z pośrednictwa agencji, by zarezerwować zakwaterowanie. Po powrocie otrzymałeś ankietę, gdzie poproszono cię o ocenę oferowanych przez agencję usług. W odpowiedzi uwzględnij:
-jak dowiedziałeś się o agencji
-rodzaj zakwaterowania i długość pobytu
-ogólna ocena zakwaterowania
-ocena pracy agencji

B&B Plus
To ensure that we maintain a high standard of service we would like you to answer some questions.
1. How did you find out about our agency?
...........................................................................
2. What type of accommodation did you have (B&B, guest house, hotel, etc)>
..........................................................................
3. How long did you stay?
............................................................................
4. How would you rate your accommodation? Please tick (+) as appropriate.
Excellent Very good Good Poor
................. ................. ......... ..........
Please give your reasons.
........................................................................
5. Were you satisfied with the service we provided? Why? Why not?
jakie zagrożenie? lenistwo jest grożne.
Masz rację...dlatego spróbowałam napisać... Zobaczycie czy to jest dobrze, pod względem stylistycznym i gramatycznym napisane?
1. My friend told me about our agency.
2. I lived with my friend in the hotel in a double room.
3. I proposed to stay about week.
4. Very good. --> Everything was good but breakfast always was cold. I'd rather have a heat meal.
5. Yes. People from agency was very friendly, and found me comfortable and luxurious hotel.

To chyba o to chodziło...
1. My friend told me about our [naszej??] agency.
>2. I lived with my friend in the hotel in a double room. - OK
>3. I proposed [ZAPROPONOWAŁAM? - CO CHCIAŁAŚ NAPISAĆ? WANTED?]to stay about week.
>4. Very good. --> Everything was good but THE breakfast WAS always
>cold. I'd rather have a HOT meal.
>5. Yes. THE People from THE agency was [LUDZIE BYŁ?] very friendly, and found me A comfortable
>and luxurious hotel.

sama widzisz, że poszło nieźle. prawie wszystko zrozumiałe.
DZięki:) kurczę, takie podstawowe błędy zrobiłam...Tak się właśnie zastanawiałam czy tam nie powinno być "wanted", ale w słowniku jako "zamierzam" znalazłam też "propose"
Jeszcze raz dzięki za sprawdzenie:)
Wiesz co mnie nachodzi jak czytam takie tematy jak ten? Chec zagonienia tu engee30.
Temat przeniesiony do archwium.