Recenzja filmu

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Hej. Mam prośbę. Czy mógłby ktoś pomóc mi napisać sprawozdanie z filmu: To właśnie miłość.Próbowałam to zrobić sama, ale nie jestem pewna czy użyłam dobrego czasu( Past Simple)

Na ostatniej lekcji języka angielskiego oglądaliśmy film pt: To właśnie miłośc.· Film opowiada historie wielu osób, które tylko pozornie nie mają ze sobą nic wspólnego. W rzeczywistości ich losy jakoś się przeplatają. Możemy zapoznać się z kilkoma rodzajami miłości: do drugiej osoby, do brata, do pasierba, zupełnie zwariowanej, wszechobecnej, ale jednak czasami niesprawiedliwej, zaborczej i wymagającej wielkiego poświęcenia.
Chciałabym przyliżyć historię jednej pary z filmu, która najbardziej mi się spodobała i na którą zwróciłam szczególną uwagę, historię Anglika i Portugalki.
Portugalka przyjeżdża do Anglii aby pracować jako pomoc domowa u młodego mężczyzny. Po krótkim czasie oboje zakochują się w sobie, ale jest problem, ponieważ dziewczyna nie zna języka angielskiego a on portugalskiego. Po pewnym czasie dziewczyna wraca do Portugalii, a zakochany w niej Anglik postanawia rozpocząć kurs języka portugalskiego. Na Święta Bozego Narodzenia wyjeżdża do Portugalii aby wyznać dziewczynie miłość. Podczas spotkania w restauracji, w której ona pracowała, oświadcza się przy wszystkich, a jego oświadczyny zostają przyjęte.
Jest to niezwykła historia która szczególnie mnie poruszyła i zainteresowała.

Bardzo proszę o pomoc w przetłumaczeniu tego tekstu.Jest mi to potrzebne do szkoły, a boję się że zrobie mnóstwo błedów.
>Jest mi to potrzebne do szkoły, a boję się że zrobie mnóstwo błedów.

Nie masz się czego bać, bo na pewno ktoś sprawdzi Ci te błędy ;-)

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie