Proszę o pomoc przy 2 tekstach..

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Muszę napisać kilka tekstów użytkowych...i mam problem z kilkoma zwrotami...Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc...

Muszę napisać list do jakiejś firmy realizujacej duze zamówienia na soki owocowe, której adres znalazłam w katalogu firm...kilka zagadnień udało mi się już napisać..lecz nie wiem jak rozpoczać list, jak zapytać czy oprócz soków owocowych firma dostarcza tez inne napoje..oraz napisać dlaczego jestem zainteresowana...:/

Druga sprawa...to wizytówka firmy...obojętnie jaka i obojętnie jakiej firmy...nie wiem jak sie za to wziąść..

ślicznie proszę o jakiekolwiek wskazówki...
Ale z ktorymi zwrotami dokladnie masz problem? Bo troche trudno tak zgadywac.

Najlepiej wklej juz to co masz. Niewidzialnego tekstu nie da sie poprawic ani tym bardzie sugerowac co jeszcze dopisac.
tak jak pisałam wyzej..nie wiem jak rozpocząć list, jak zapytać czy oprócz soków owocowych firma dostarcza tez inne napoje..oraz napisać dlaczego jestem zainteresowana...

Całość polecenia wyglada tak:
W katalogu firm znalazłeś adres firmy realizującej duże zamówienie na soki owocowe. Napisz list w którym poprosisz o dodatkowe informacje w następujacych sprawach:
1. zapytaj o cene i czas realizacji.
2. zapytaj o formę płatności
3. zapytaj czy obowiązują jakieś rabaty przy dużych zamówieniach
4. zapytaj czy oprócz soków owocowych firma dostarcza też inne napoje.
5. napisz dlaczego jesteś zainteresowany..

mam 1, 2 i 3
What is your delivery time from dateof the order?
Would you let us know if you allow cash or trade discounts.
What methods of payment do you accept?

a z resztą mam problem..

« 

Olimpiada języka angielskiego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie