zdania do przetłumaczenia

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

witam byłby ktoś tak miły i przetłumaczyłmi te zdania:) z góru bardzo DZIękuję:)

1)co ona wie o konkubinacie??
2)zareczyłam siędwa dni temu.
3) Czy ty zyjesz w dobrych stosunkach z teściową?
4)w ubiegłym miesiącu pogodziłam sie ze swoim byłym męzem.
5)wychowanie dziecka w rodzinie nie pełnej jest bardzo trudne.
6)Mój przyjaciel uciekł z domu.
7)Jak czesto dojerzdzasz do szkoły?
8)kto prasuje w twojej rodzinie?
9)Chciałabym zdrzemnac sie teraz.
10)jej macocha nie powinna zajmmować sie dziecmi.
nikt mi nie pomoże:(?? jeśli nie wiecie jak jest np. teściowa były mąż itp. znajde sobie tylko prosze chociaz same poczatki zdań bede bardzo wdzięczna..
Podejrzewam,że większość dobrze wie o co chodzi ale nikomu nie chce się tłumaczyć.
Jak chcesz spróbować sama to podam ci kluczowe słówka:
konkubinat-cohabitation
zaręczyć się -get engaged
teściowa-mother-in-law
uciec z domu-run away from home
zdrzemnąć się-take a nap
macocha-step mother

Spróbuj sama.Sprawdzę ci.;-)
były mąż: ex-husband
rodzina niepełna-może być: one parent family.
Są też inne określenia.
To są słówka z jakiejś lekcji tematycznie, więc sprawdź jakiej nazwy na określenie rodziny niepełnej się uczyliście.
Może też być np. single parent family.
te słówka ja mam tylko ja z anglika jestem zielona nie potrafie czasów jest to dla mnie czarna magia. zdaje mature z niemca a on nam kaze tłumaczyc 50 takich zdań i do tego wkuć ok200 słówek i wkuć to na pamięć:( A ja niepotrafie:(?!!!
kluczowe słówka mam w słowniczku w ksiażce takze wiem ale nie potrafie układac zdiec... tzn.coś tam potrafieale mówic po angelsku i tylko tyle co nic:(
To do nauki słówek wykorzystaj system nauki słówek na tej stronie.
A przetłumaczyć spróbuj sama.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia