Osobowość ludzi
Osobowość człowieka to pewien zespół przeróżnych cech charakterystycznych dla danej jednostki. Cechy te określają sposób postępowania oraz zachowanie się w różnych sytuacjach człowieka.
Osobowość czÅ‚owieka ma znaczÄ…cy wpÅ‚yw na styl życia … najlepszym tym przykÅ‚adem sÄ… dzieci. Rodzice czÄ™sto obawiajÄ… siÄ™, że coÅ› jest nie w porzÄ…dku z ich pociechami. Nie należy siÄ™ w tej sytuacji martwić.. dzieci w tym wieku maja po prostu różne temperamenty… Dziecko jest fantastycznym obserwatorem. Doskonale zauważa jakie wiÄ™zi, emocje panujÄ… w jego najbliższym otoczeniu i dlatego naÅ›laduje dorosÅ‚ych. Rodzice majÄ… najwiÄ™kszy wpÅ‚yw na rozwój osobowoÅ›ci ich dziecka .
Jeżeli natomiast chodzi o mnie, to ja z natury jestem po części sangwinikiem i melancholikiem…pomijajÄ…c fakt ,że te dwie osobowoÅ›ci sÄ… sprzeczne ze sobÄ… …. a mianowicie, jestem osoba wesoÅ‚Ä…, optymistycznie patrzÄ…cÄ… na Å›wiat … osobÄ… subtelna i wrażliwÄ…. W nieprzyjemnych sytuacjach jestem smutny i lecz przez krótki okres, szybko mi to mija. Uwielbiam towarzystwo chociaż Ostrożnie dobieram sobie przyjaciół, gdyż jestem nieufny wobec ludzi. CzÄ™sto udzielam rad chociaż osoba o niÄ… nie pyta … nie jestem roztargniony, wszystko utrzymuje w jak najlepszym porzÄ…dku… Uwielbiam podróże, zmiany w życiu, wydawanie pieniÄ™dzy, prezenty i komplementy. Jestem bardzo oszczÄ™dny … W pracy jestem ceniony za sumienność, wytrwaÅ‚ość i zorganizowanie. Å»ycie to dla mnie ciężkie zadanie, które musze wykonać z peÅ‚nÄ… odpowiedzialnoÅ›ciÄ…. Wszystko dokÅ‚adnie planuje z góry.