Witam:)
Moja siostra potrzebuje na jutro na prezentacje opis miasta zachecając przyjazdem do niego po angielsku i poprosiła mnie o pomoc ale ja nie wiem jak to przetłumaczyc;(Dlatego prosze was o pomoc:)Nie chodzi o to,że nie chce mi sie tego robić ale nie znam wielu słów i bardzo ciężko bedzie mi to samemu zrobic,a tez mam swoje lekcje,nauke;)
"Do Aleksadrowa można dojechać z dwóch stron kierując się na Toruń oraz Włocławek.
Miasto stanowi miejsce kuracji solnych.Można zobaczyć tam dworzec kolejowy,w którego apartamentach 4 września 1879r. car Aleksander 2 Romanow przyjął cesarza niemieckiego Wilhelma 1 Hohenzollerna oraz kościół Przemienienia Pańskiego wzniesiony w latach 1896-1905r.
Można również wybrać się na spacer po pięknym parku przy zespole pałaców Trojanowskich,lub bardziej mroczny Ukraiński cmentarz Wojskowy z 1920r.
W Aleksandrowie znajdują się trzy pizzerie:Cambi,Vir,Avanti.
Zakupy możemy zrobić na ulicy Słowackiego i Chopina.
Warto odwiedzić Aleksandrów Kujawski,jeśli chce się wypocząć i pospacerować po parkach i lesie.Jest tu bardzo miła atmosfera i przyjaźni ludzie.Serdecznie zapraszamy"
Dziękuje za trud i czas poświecony na przetłumaczenie tego tekstu:) Jestem bardzo wdzięczny