Opis miasta zachęcajac do przyjazdu do niego

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam:)
Moja siostra potrzebuje na jutro na prezentacje opis miasta zachecając przyjazdem do niego po angielsku i poprosiła mnie o pomoc ale ja nie wiem jak to przetłumaczyc;(Dlatego prosze was o pomoc:)Nie chodzi o to,że nie chce mi sie tego robić ale nie znam wielu słów i bardzo ciężko bedzie mi to samemu zrobic,a tez mam swoje lekcje,nauke;)

"Do Aleksadrowa można dojechać z dwóch stron kierując się na Toruń oraz Włocławek.
Miasto stanowi miejsce kuracji solnych.Można zobaczyć tam dworzec kolejowy,w którego apartamentach 4 września 1879r. car Aleksander 2 Romanow przyjął cesarza niemieckiego Wilhelma 1 Hohenzollerna oraz kościół Przemienienia Pańskiego wzniesiony w latach 1896-1905r.
Można również wybrać się na spacer po pięknym parku przy zespole pałaców Trojanowskich,lub bardziej mroczny Ukraiński cmentarz Wojskowy z 1920r.
W Aleksandrowie znajdują się trzy pizzerie:Cambi,Vir,Avanti.
Zakupy możemy zrobić na ulicy Słowackiego i Chopina.
Warto odwiedzić Aleksandrów Kujawski,jeśli chce się wypocząć i pospacerować po parkach i lesie.Jest tu bardzo miła atmosfera i przyjaźni ludzie.Serdecznie zapraszamy"
Dziękuje za trud i czas poświecony na przetłumaczenie tego tekstu:) Jestem bardzo wdzięczny

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego