match our sentenecs them translate them

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

A tu to wogóle nie wiem co jest 5 :/
Licze na waszą wiedze

1i’ve bought some writing paper , stamps and envelopes.

A} i’m going to try to find out what is bothering Her.
B} i’m going to miss you.
C} i.m going to write a letter of complaint.
D} we’re going to have a big party.

1

2 i’ve BROUGHT my bikini with me

A} i’m going to look In the souvenir shop AT the air port.
B} i’m going to try to communicate with the locals In their own language.
C} i’m going to try to find out what is bothering Her.
D} i’m going to go swimming etery Morning before breakfast AT a restaurants.

2

3 I’ve bought two tickets to Hawaii.

A} I’m going to rekord my presentation.
B} i’m going to Take my partner on a secondo honeymoon.
C} i’m going to miss you.
D} i’m going to write some letters.

3

4 i’ve enjoyed spending time with you.

A} i’m going to find you In the souvenir shop AT the airport.
B} i’m going to try to find out what is bothering them AT a hotel.
C} i’m going to miss you after the packaged tour is over.
D} i’m going to try to communicate with them In their own language.
4
Nie odrabiamy tu zadan domowych.
to przynajmniej pomóżcie, ja mma poczatkujacy i dupa co umiem. podajcie które literki gdzie a ja sobibe już przetłumacze
Jeżeli nie rozumiesz zadania:

Masz dopasować zdanie A, B lub C do zdania wyjściowego. Żeby to zrobić wystarczy zrozumieć treść zdań, dopasowania są "na logikę" i nie wymagają dodatkowej wiedzy językowej.
Errata: albo D oczywiście.
pewnie nawet tego nie przeczytaliśćie . boże co za serwis ;/ w zły dział to dałem czy jak a jak wy sie tak unosicie dumą to nie nabijajcie sobie postów jak nie chcecie pomóc. ;/ skoro pomóc nie możecie pisałem to do osób którzy to potrafią!!

logicznie dobra
1 c
2 d
3 b czy D bo nie rozumiem
4 b czy c ?? tez zdań nie rozumiem

sprawdzcie czy dobrze mądrale!! od pustych postów
ty jestes mocarz klawiatury. Obrazasz ludzi, ktorzy chca Ci pomoc w ten sposob, że najpierw zmusza Cie do wysilku, zebys sam cos zrobil i mial satysfakcje, jezeli zrobisz to dobrze. No, ale Ty wolisz sie obrazac o takie rzeczy.
Pierwsze dwa s adobrze, w pozostalych jstes na dobrym tropie, tzn. poprawne odpowiedzi to jeden z tych, nad ktorymi sie zastanawiasz. Czego nie rozumiesz w tych zdaniach? PoDaj ich tlumaczenia, a ktos Ci wytlumaczy, co zle rozumiesz. Oczywiscie, jezeli wczesniej wszystkich nie poobrazasz, bo ktos znowu zmusza Cie do wysilku.
1 c ja chce kupić jakiś papier znaczki i koperty ja musze napisać list "of compait" co to znaczy??
2 d ja chce założyć bikini (stroj kompielowy?) bo chce popływać przed śniadaniem w restauracji
3 b kupiłem dwa bilety na hawaje bo chce zabrac mojego partnera na drógi miesiąc miodowy
4 b c ?? dobrze się bawiłem spędzając czas z tobą i teraz b (ja bede starał sie znaleźć wyjsci co jest niepokojem w hotelu ?? nie rozumiem sensu ;/) czy c (ja bede tęsknił za tobą gdy zapakowana wycieczka się skończy ??)
juz pisalem, ze pierwsze dwa sa ok
trzecie dobrze wybrales
czwarte c - ale widze, ze to cwiczenie Cie przerasta, bo nie znasz wielu wyrazow. Skad pochodzi to cwiczenie i czy nie ma tam slowniczka?
nie wiem bo dostałem na kserówkach a czy dobrze przetłumaczyłem?? czy jak to powinno wyglądać bazowałem na jakims słowniku w internecie ale słowa z J A po 5 znaczen maja nawet ;/
Temat przeniesiony do archwium.