Speech - Slow food vs. Fast food

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Czy mógłby mi ktoś napisać speech'a na temat:
Slow food vs. Fast food.
(Zalety i wady)
Max. jedna strona A4. Ok. 100 słów.
Jeżeli ktoś nie da rady do końca po angielsku to chociaż po polsku.
PS - W miarę prosto, bo jestem dopiero w 2 klasie
gim. ^^
Proszę się nie lenić tylko wziąć się za odrabianie lekcji :)
oj :P ale możecie pomóc :P
pomoc to tak, jak sama napiszesz, to my poprawimy i wskazemy bledy. Ale chyba nie chcesz zeby twoj nauczyciel Ci tego pisal, i pozniej dawal sobie dobra ocene????
właśnie chodzi o to, że tego speech'a może nam napisać każdy ( jej - nauczyciela to nie obchodzi). My mamy się tylko nauczyć tego na pamięć.
no dobrze. zebrałam się. czy teraz mógłby mi ktoś to przetłumaczyć?

Jak wiadomo coraz więcej ludzi woli jeść w barach typu "Fast Food" ponieważ jest to wygodne i nie trzeba długo czekać na jedzenie. Lecz nie jest to zdrowe. Dłuższe odżywianie się takim jedzeniem może wywoływać różne choroby np. wzrost poziomu cholesterolu we krwi oraz otyłość. Może i fast food jest smaczny, ale na pewno nie jest zdrowy. Oczywiście wszystko w umiarze jest dobre, dlatego od czasu do czasu można takie coś zjeść. Są natomiast jeszcze ludzie, którzy wolą jeść zdrowo. Potrawy przygotowują sobie sami, mając pewność, że dania są pełno wartościowe. Na pewno są też lepiej przyswajalne i mało alergizujące.
Nie. Nie odrabiamy tu zadań domowych. Zamiast tracić czas na pisanie tego po polsku, trzeba było od razu odrabiać po angielsku.
dobrze...?

As we know more and more people prefer to eat in the bars of "Fast Food" because it is comfortable and does not need to wait long for food. Fast food may be tasty, but it sure is not healthy. Longer eating such food can cause various diseases such as increasing levels of blood cholesterol and obesity. Of course, everything in moderation is good, because from time to time can be such a thing to eat. Instead, there are still people who prefer to eat healthily. Prepare meals for themselves, knowing that the dishes are full of precious , more digestible and less allergenic.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia