Business english w Katowicach???

Temat przeniesiony do archwium.
Mam do Was pytanie: zastanawiam sie nad kursem Business Engl i chciałam Was zapytać, czy te kursy sa naprawde dobre i czy osoby nie majace pojecia o ekonomii, marketingu itd ( jestem na fil ang) też moga z nich cos wynieść? I Czy ktos mógłby polecić mi dobra szkołe językową, która organizuje kursy business engl. na b.wysokim poziomie w Ka-cach?
witam!
ja tez sie dolaczam do tego pytania :]
heh, nie wiem czy nie bedzie juz za pozno - tez szukam dobrej szkoly w katowicach z kursem be. jak na razie zostaje chyba tylko English Language Centre na Pl. Sejmu Śląskiego 1 - to tam sa robione egzaminy BEC. ale nie jestem pewien czy maja tam kursy przygotowujace do tego egzaminu.
a co do tego czy z nich cos wyniesiesz, to wg mnie na pewno sie duzo nauczysz :]
pzdr
Jak widać nie ma w Katowicach za dużego wyboru szkół organizujących kursy BE( wydaje mi sie, ze ktoś wypowiedziałby sie do tej pory w tej sprawie :-) pytałam w kilku szkołach i do tej pory znalazłam jedynie IH, który organizuje tego typu kursy za niebagatelna sume 2100 zl; najlepiej jednak zacząc od pazdziernika, poniewaz z tego co sie zdążyłam zorientowac, połowa materiału do egzaminu BEC została już przerobiona; poczekam więc z kursem do semsestru zimowego, mimo ze nie bedzie to dla mnie najkorzystniejszy okres ( 5 rok i co za tym idzie, obrona w czerwcu! ). Pozdarwiam!
Ps. Jezeli znajdziesz inna szkołe organizujaca kursy BE, daj mi prosze znac :-)
Witam,
rzeczywiście z kursami przygotowującymi do BEC jest bardzo kiepsko, mowa oczywiście o Katowicach. Temat ten przerobiłam we wrześniu. Jedyna szkoła, która miała w swej ofercie taki kurs to IH, za bardzo ciekawą cenę....., a szkoła na Pl. Sejmu (teraz na Bankowej) owszem organizuje kursy BE ale nie jest to kurs przygotowujący do egzaminu BEC. Jednocześnie jestem trochę uprzedzona do kursów z BE, bardzo często prowadzą je ludzie tak naprawdę słabo związani z tematem, a wydaje mi się, że akurat w tym przypadku jest to podstawa (kilka lat temu uczęszczałam na taki kurs - poziom poniżej zera!!!!). W tej sytuacji pozostaje chyba przygotować się samemu chociaż wiem, że to nie to samo co dobry kurs.
Pozdrawiam
hmm, chyba jednak macie racje :]
prawde mowiac nie wiedzialem ze jest taki problem u nas z dobrymi kursami przygotowujacymi do bec :/
dla mnie osobiscie cena nie gra az takiej roli - wazne aby to co mam sie tam nauczyc bylo adekwatne do tego co beda ode mnie wymagac na egzaminie. takze Lady Agnes - prawdopodobnie spotkamy sie w IH w pazdzierniku (mi tez nie pasuje za bardzo czekanie az tyle czasu, no ale jesli sam mialbym sie przygotowywac, to juz wole poczekac :]).

@ Dorothea 13
czy moge wiedziec gdzie uczeszczalas na kurs do be - ten ktory wg ciebie mial poziom poniżej zera?

pzdr
Dolaczam sie do pytania Swy... mam nadzieje, ze nie bylo to IH...w koncu IH pozostaje moja( nasza) ostatnia nadzieja....zanim zapisze sie jednak na ten kurs, poprosze ich o program zajec i zapytam o lektorow uczacych na tych kursach. Swy, o jakim poziomie myslisz, Vantage czy Higher? Pozdarwiam
English First prowadzi zajecia z BE (w samym centrum Katowic na Moniuszki)
Sprawdzilam i ta szkole, niestety poziom nie jest dla mnie zadawalajacy ( upper-interm.) :-(((
Spokojnie, szkoła, którą tak nisko oceniłam to American Academy of English i było to około 5. lat temu. Na kursie były cztery osoby, wszyscy ściśle związani z ekonomią. Natomiast lektorka - native speaker, nie miała pojęcia nawet o typowym słownictwie. Nasz kurs przede wszystki polegał na tym, że obstawialiśmy notowania akcji spółek giełdowych, a potem sprawdzaliśmy kto był najbliżej prawdy. Super prawda????!!!
Co do IH, to w trakcie rozmowy, jaką odbyłam tam we wrześniu, wszystko wyglądało OK i profesjonalnie i miejmy nadzieję, że takie rzeczywiście jest.
Pozdrawiam
dobra, po w miare dobrym rozeznaniu ;] pozostaje IH. ja osobiscie mysle o vantage - czytalem testy i ponizej nie ma co schodzic, a wyzej...hmmm...

@Dorothea 13
wlasnie o to mi chodzi - zeby lektor mial konkretne pojecie o ekonomii. to jest dla mnie chyba najwazniejsze na takim kursie.

pozdrawiam.
Teraz zauwazyłam, że na stronie Top English mają ofertę kursów biznesowych. Może akurat będziecie zainteresowani, o ile odpowiada Wam metoda Callana.
http://www.topenglish.com.pl/
Ja jeszcze nie interesuję się słownictwem biznesowym ,ale wiem, że już niedługo mnie to czeka.
Pozdrawiam
mam pytanie do kogos kto studiuje dziennie filologie na UŚ np. do ciebie Lady agnes. czy bardzo ciezko bylo dostac sie na ten kierunek i jak ciezko jest sie tam utrzymac???? (przez ile lat uczylas sie angielskiego zanim tam zdawałas) zdaje nowa mature z ang w tym roku i planuje zlozyc tam podanie ale mam pewne obawy... chos ucze sie juz ponad 7 lat ang. prosze niech mi ktos obiektywnie odpisze!!!!!!!!
Ello!

Własnie sie przygotowuje do BEC Vantage - zdaje w sobote. Chodze na kurs w IH. I jesli chcecie isc na kurs do IH to pytajcie czy prowadzi go James - swietny nauczyciel z wieloletnia praktyka w nauczaniu BEC. Mam porównanie to wiem ;-) Jego rady (tips) są cenniejsze niz nie jedna ksiązka. A cena w IH, no cóż ... skoro nie ma lepszej szkoły w okolicy to monopol sie kręci. Oprócz 2100 za kurs doliczcie sobie 100zł na książke, 70 za próbny egzamin i 520 za egzamin + dojazy i 3 tysiaki nie wasze. Ale egzamin i papierek jest wart swego. Tego typu przygotowanie napewno przyda się wam bardziej w pracy lub przyszłej pracy niż rozgryzanie endless english grammar i uczenie się nazw drzew, itp , co można spotkać na egzaminach niebiznesowych. Polecam i pozdrawiam.
Polecam IH z Katowic, Sokolska - dobrze przygotowują do tego typu egzaminów, mają doświadczonych i wymagających lektorów, wielu to cudzoziemcy ale kurs trwa rok ale dobrze przygotowują ; 2 razy w tygodniu albo raz na tydzień, trzeba wcześniej sie zgłosić żeby mieć miejsce w grupie - chodzę tam już 2 rok pozdrowionka - powodzenia
Polecam Translatora. Sama sie tam ucze i według mnie poziom jest wysoki, kadra życzliwa, plus nie trzeba kupować podręczników bo wypożyczają za kaucją zwrotną. Ceny umiarkowane natomiast i atmosfera i dodatkowe usługi w ramach kursu na medal. Chodziłam po różnych szkołach w Ae byłam ale po kilku zajęciach mnie wkurzyli - nic tylko global i local i zupełnie bez sensu. O Profi sie nie wypowiadam nawet.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Szkoły językowe