CAE - kilka pytań przed egzaminem

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Środa 11-tego - dzień sądny. Mam kilka pytań:

1) czy np. na readingu czy EIU mogę robić sobie kółeczka przy odpowiedziach, lub podkreślać tekst itd przed przepisaniem odpowiedzi "na czysto" do formularza? Innymi słowy - można bazgrać na tych ich kartkach? A jeśli nie, to dają jakąś czystą kartkę do notatek?

2) czy to prawda, że część 2 writingu zawiera tematy "do wyboru"? Bo już różnie słyszałem... Czy to w efekcie oznacza, że jak mi np. nie leży leaflet to mogę pisać np. guiebook entry? (o ile jest pośród tematów)?

3) tak się składa, że writing, reading i EIC mam w jeden dzień - jak to jest z kolejnością? Mam nadzieję, że reading będzie pierwszy :) I jeszcze jedno - czy pomiędzy tymi 3 częściami są jakieś przerwy? Żeby coś zjeść, czy skoczyć do toalety? Jeśli wszystko zaczyna się o 10:00, to o której może się skończyć?

Dzięki!
1) Możesz rysowac kóleczka, kwiatuszki, etc. Odpowiedzi przenosisz na Answer sheet. Arkusze z pytaniami też się oddaje, ale wiążące są tylko (przede wszystkim?) właąnie kartki z odpowiedziami.

2) Tak, to prawda

3) Hm, zerknij na swój Statement of Entry. Tam masz rozpisaną kolejność poszczególnych części egzaminu i dokładne godziny przerw (np. w Warszawie całość trwa od 9.00 do 15.15. A przerwy przewidziane są na ok. 10.15 i 12.45). Może warto czytać listy, dokumenty, które sie otrzymuje? ;-)

Pozdrawiam przedegzaminowo

1)mozesz nawet zrobic z tego stateczek.licze sie aswer sheet na ktory przenisisz swoje odp.:)
2)masz 4 tematy do wyboru na pweno ktorys ci siadzie:)))
3)no przeciez Cie nie zamkna na 5 godzin:)masz ok 15 pomiedzy 1 i 2 czescia a potem to chyba z poltorej godz:) kolejnosc
1)reading
2)writing
3)use:)
pozdrawiam

« 

FCE - sesja letnia 2003

»

FCE - sesja letnia 2003