no i dali C

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 44
poprzednia |
no i dali wersje C.:(((((((((((((((((((((((( jaka byla wersja we Wroclawiu o 12?
No ale nie zostawiaj nas bez odpowiedzi. Sa tacy co zdaja jeszcze jutro, wiec prosze o wpolprace. Szkoda ze dostaliscie C.
a bardzo trudny? tzn, można było zrozumieć to co mówili czy nie za bardzo?
Wg mnie listening C nie był trudny, speakery mówiły dość wyraźnie, nie było żadnych kosmicznych słówek, z wyjątkiem części 3, gdzie było interview i strasznie zamotane pytania. Część 4 dość prosta, o edukacji, po dwa pytania abc do każdego speakera, dało się zrobić po pierwszym razie. No a 1 i 2 takie ło... parę błędów pewnie mam :(
Pozdrawiam wszystkich którzy mają to dopiero przed sobą, powodzenia!!
No moi drodzy, ale odpowiedzi,odpowiedzi podawajcie. Prosze.
Nic wam nie dadzą odpowiedz, i tak nie będziecie mieli wersji C. Tak jak my wiedzieliśmy, że nie będziemy mieli A lub B. Zostały jeszcze 2 warianty i jeden z nich będziecie pisać. A sam nic nie pamiętam, dla mnie było trudne, nie mogłem się skoncentrować...
Pzdr i powodzenia:)
zawsze ocena trudnosci = umijetnosci słuchajacego ale listening nie był porazajacy, był w sam raz a banalny na pewno tez nie był
czesc, zdawałąm dzisiaj we wrocłąwiu o 11 i miałam wersje C jeśli chodzi o odpowiedzi:
I
1 - podobno accountant
2 - pressure
3 - 12 huge trees
4 - electricity
5 - cos o krzesłach ale nie wiemm co
6 - personal journey
7 - reszty nie pamietam
II
1 - one lorry
2 - insects
3 - banana
3 - coral
4 - silver
5 - warm golden-brown
6 - nie pamietam reszty
Jeśli chodzi o part 3 to była średnia i ogólnie nie jeswtem pewna czy dobrze zaznaczylam wiec nie bede nikomu sugeropwac. podobnie part 4 było duzo pytań, ale nie takie straszne..
dzieki bilusia:))
Dla mnie listening nie byl za latwy:(
w 1 zrozumialam ze 15 drzew, na pewno 12?
z czego byly te krzesla jeszcze?
kolor domu - golden brown, lack of exercise.
Czesc druga , z czego mogli korzystac na wyspie , sailing boat?rog byl z kosci sloniowej? na koncu chyba bylo cos z oslami.
Jak mi sie wiecej przypomni, to napisze.
tez mialam listening C i odpowiedzi mam bardzo bardzo podobne :-)
w czesci 1 pressure, ponoc 12 huge trees, golden-brown, lack of oxercise, produce electricity, a krzesla zrobione ponoc z rope a ja durna dalam rub czesc 2 ponoc one lorry a ja dalam one sailing boat,insects reszty nie pamietam
napiszcie czy speaking sie powtarzal. Mieliscie jakies opisane z forum obrazki?
nie był tak trudny jak się spodziewałem, bo było dobre nagłośnieniernrnniemniej jednak porobiłem trochę błędówrnrnOto co wpisałem:rn1. electricity, personal journey, golden brown[napisałem bez myślnika], pressure,exercisernrn2. lorry, banana, ivory, coral, silver, donkeys[hahaha, ale chyba jednak niezabardzo to pasuje]rnrnreszty nie pamiętam, ale dobrze że to już za mnąrnrni tak najgorszy był Reading
W części I :rnaccountant,pressure,12 trees,electricity,golden brown,rope,exercise,personal journey (wszystkich jestem raczej pewien)rnW części II :rnpewne: lorry,banana,coral,silver(?),post officernniepewne: ivory (było jeszcze coś o bronze,nie wiem które dobre), featuring ...donkeys,nie wiem dokladnie bo sie zdekoncentrowalem chwilowo tj. przy insects :prnczęść III : dość trudna, kilka podchwytliwych, ale nie pamiętam odpowiedzirnczęść IV: bardzo prosta, temat przewodni:education, odpowiedzi a,b,c
fuck, na bank "coral blocks"??? bo ja tak na początku miałam a potem stwierdziłam, że to bez sensu i poprawiłam na "coal" bo to wyglądało sensowniej.... :/ BTW speaking taki jak są już opisane
nie był ten róg z brass??
nie tam było o dwóch rogach, jeden z brass, ale pytali o ten "ivory"
ja miałam lorry i przegrzały sie przewody i zmianiłam na bus dobre co?
luchajcie jak sie zapisuje kolory: golden brown powinnien byc z myslnikiem czy bez? cholera takie banaly a my nie wiemy:))))
ten accuntanta to mi jakos do tego zdania nie pasuje (na końcu było chyba stressful) czyli co accountant stressful
Czy ktoś spisał swoje odpowiedzi ABC?? Mi się nie udało, ale coś tak wzrokowo kojarzę, więc wdzięczna bym była jakby ktoś napisał. Pierwsze to chyba było

A
C
A
C
D

ale nie jestem pewna i chyba jakimś śmiesznym
C
B
C
B

się kończyło.... pamiętacie coś?
A ja nie wiem co mnie do jasnej ciasnej podkusiło żeby napisać gold skoro miałam już na answer sheet "silver" Jstem durna do diaska Skądże ten pomysł do kroćset!
w sumie nie było zle ale + nerwy + pogłos w sali i dobrze tez nie jest
tez napisalam gold:( w trzeciej czesci natomiast mam, ze trzeba jezdzic na workshops, kobieta mowila ze jej scenariusz zostal zmieniony, ze duzo efektow specjalnych, w telewizji ze wieksza "kooperacja" , cos tam z gaining qualifications?Generalnie poplatane to bylo:(
niech to szlag a myslalem ze dobrze
ale tak generalnie to jestem zaskoczona. w tamtym roku byly 3 wersje ktore zdawali od samego poczatku i oczywiscie wersje sie pozniej powtzarzaly . a dzisiaj szok 3 grupy jednoczesnie na ta sama godzine i wszyscy wersja c. heh
Trochę się rozpiszę, ale po kolei.

Co do trudności - samo nagranie w porządku. Wszyscy mówią tak, że bez
problemu można ich zrozumieć, lecz jest jedno ale. Odpowiedzi w większości
nie są podane bezpośrednio i łatwo się zamieszczać; w wypowiedziach
znajdziecie coś praktycznie z każdej z opcji do wyboru. Chwilowa
dekoncentracja - 3% za jedną odpowiedź - i procenty lecą w dół. Tej niestety
trochę zabrakło i standardowych 90% nie będzie ;/
Part 1

O gościu który budował swój własny dom. Pracował i zarabiał dużo (chyba
powinno być accountant). Wymyślił postawić dom z "dobrą energią" wywierający
mały nacisk na podłoże (pressure). Budowa była dość ciężka, 15 ludzi musiało
usunąć 12 drzew (12 trees). Potem opowiada jak to wygląda. Jest szopka w której
produkuje elektryczność (electricity). Następnie gadka o wnętrzu. Krzesło
jest zrobione tylko z "driftwood" i najprawdopodobniej liny (chyba rope).
Kolejne jest porównanie budowy do (personal journey). I na koniec wspomina
dlaczego był senny i miał mało energii (exercise). Aha, jeszcze w międzyczasie
pytanie o obecny kolor drewna w domu (warm, golden-brown), tylko jak to się pisze?
Part 2

O wysepce gdzieś bodajże na Pacyfiku. Można się tam dostać samolotem bądź
statkiem, ale na wyspie jednym pojazdem mechanicznym jest jedna ciężarówka
(lorry). Są stawy i sadzawki z rybami, które oganiczają ilość insektów
(insects). Potem było o tym z czego kiedyś robiło się żagle, ale tego nie mam.
Głównym materiałem budulcowym na wyspie są bloki z koralu (coral), a
podstawowym materiałem do wyrobu biżuterii srebro (silver). Było pytanie o
2 rogi. Ten o który pytają, czyli drugi wymieniony, jest z kości słoniowej
(ivory). Potem jeszcze pytanie o wyścigi na plaży. Dałem (donkeys) chociaż
nie bardzo mi do zdania pasuje. A wcześniej jeszcze pytanie o lokalizację
muzeum. Są 3 albo 4 i chodzi o jedno z nich. Zaznaczyłem chyba (seafront),
ale oczywiście nie mogę być tego pewien.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 44
poprzednia |

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa