punktacja listenig

Temat przeniesiony do archwium.
słuchajcie, jak to jest z ta punktacją? Ja na egazaminie (test A) miałam 33 pytania, a wiem ze za listening można otrzymać 40 punktów. Czy ktos wie o co chodzi - jakas średnia ważona?
Podobno to jest tak, że 40 musimy podzielić przez 33 to jest bodajże 1,21 i później liczbę poprawnych odpowiedzi przeliczyć przez ten wspólczynnik. Też pisalam A i byl to chyba jeden z trudniejszych listeningów jakie mialam (zadanie 3 i 4), a Tobie jak poszlo?
Hej!
Czy to znaczy, ze juz zdawaliscie listening? Ja mam pojutrze pisemny, 19 czerwca ustny i listening. To chyba niemozliwe, zeby nie byly zshynchronizowane daty (mieszkam we Wloszech).
to nie do końca tak. jak na mój gus trzeba zrobić tak:
- podzielić liczbę pytań przez 40 ( na przykłądzie wersji C to by było 34/40 = 0,85)
- liczbę poprawnych odpowiedzi podzielić przez ten współczynnik (czyli np. 21/85 = 24,7)
- wynik z tego ^ działania trzeba podzielić przez 40 i to wszystko pomnożyć przez 100 ( (24,7/40) *100% = 61,75%)

to co wychodzi, to wynik w procentach.

ps. ale to jest tylko i wyłącznie moja metoda,czysto "matematycznie" wymyślona.oni mogą to zupełnie inaczej liczyć. :P
listetning i speaking odbywa się od 21 maja do 24 czerwca i w zalezności, jaką datę ci przypiszą, wtedy zdajesz. ja już mam za sobą obie te części, a pisemny, tak jak cała Polska i jak widać, nie tylko, mam w środę 13.06.
oczywiście, że w drugim działaniu powinno być 21/0,85. :P
Na readingu jest tak ze w niektorych zadaniach punkty liczone sa x2, moze w readingu tez maja jakies przeliczniki... ktos cos na ten temat wie?
w listeningu jest normalnie kazda odpowiedz 1 pkt
http://www.cambridgeesol.org/support/dloads/cae/cae_hb_samp_p4.pdf
tylko w readingu w cz. 2 i 3 odpowiedzi liczone sa x2
ludzie dizelicie 40/34 i swoj wynik mnożycie przez otrzymaną liczbe ;] bo to procentowo wychodzi tak samo załozmy :

24/34= 70%

40/34=1.176

24 * 1.176= 28.22

28.22/40 = 70%

więc równie dobrze moznaby policzyc ile masz procentowo na 34 punkty i pomnozyc to razy 40 ;]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia za granicą