WERSJA J
pierwsze zadanie bylo o transporcie lodu do indii, czy cos w tym guscie. pierwsze pytanie bylo skad w XVIII wieku pozyskiwano lud. ja napisalem from FROZEN RIVERS and LAKES. potem bylo jeszcze cos o tym jak jest przewozony ten lod, cos w stylu it is covered with a layer of ... ja napisalem DECK, ale watpie ze tak mialo byc:P potem bylo czego trzeba sie ustrzegac przy ujsciu jakies rzeki. ja uslyszalem jakies dziwne slowo z SAND na poczatku. jeszcze bylo to tym co jest sprowadzane z indii. chyba chodzilo o SPICES (btw, jak napisalem SPICIES to mi to uznaja czy nie?). potem bylo o tym co ludzie robia zeby sie ochlodzic, w jednym ze buduja PLATFORMS w ogrodkach, a w drugim ze wieszaja WET SHEETS na oknach i dzwiach.
drugie cwiczenie bylo o krawatach. nie pamietam za duzo bo bylo puszczane tylko raz. byl przyklad o tym jaki materaial jest popularny, ja wpisalem SILK. potem jaki kolor krawatu wskazuje ze osoba jest kreatywna i cieko pracujaca. ja wpisalem BLUE, ale nie jestem tego pewien. jeszcze bylo ile jest rodzajow wiazania krawatu, wpisalem 85. a i jeszcze byl o tym jednym sposobie wiazania gdzie trzeba bylo napisac skad sie nazwa wziela. ja dalem ze CLUB. wiecej nie pamietam z tego cwiczenia.
trzecie to bylo o artystach zatrudnianych zeby pracownicy mogli odreagowac czy cos takiego. moja sekwencja odpowiedzi byla dosc dziwna: ABBABA. w pierwszym dalem ze sponsoring imprez artystycznych przyciaga nowych klientow. potem ze poeci pomagaja pracownikom pisac more brief and costam. potem ze zajecia z fotografem pomagaja im zrozumiec cos, chyba chodzilo o spontaniczne dzialanie czy cos. zajecia z aktorami to zaznaczylem ze pomagaja w laczeniu 2 rzeczy w jedno, czy jakos tak. wiecej nie pamietam
czwarte bylo najbardziej powalone wg mnie, bo trzeba bylo na dwa fronty wpisywac odpowiedzi :/ prawie w ogole nie pamietam odpowiedzi.