jutro speaking

Temat przeniesiony do archwium.
jutro mam speakin i chciałbym wiedzic , ile trwa speakin 15 min na osobe czy na dwie, i ile trwa każda czesc speakingu tak około

dzieki
Stary to bedzie tak szybko, ze nawet nie poczujesz!
Ogolnie to trwa 14-15 minut i zalezy tez miedzy innymi od tego jak aktywnie beda w tym uczestniczyc zdajacy. Samo przez sie...
Ten kwadrans dotyczy dwoch osob, bo obydwie w tym czasie biora udzial w egzaminie (na przemian lub w tej samej chwili - discussion).
Sorry, nie chce sie wymadrzac, ale jutro masz speaking, a nie wiesz czego sie spodziewac?... Sukcesem na tych egzaminach w 60 procentach jest to wlasnie, zeby wiedziec dokladnie CZEGO OD CIEBIE CHCA i byc na to przygotowanym.
POWODZENIA :)
Jjku jak ja się boję. Dzisiaj mi się śniło, że się spóźniłam. Wiem, że na examie trzeba być opanowanym, ale nie da się. Przecież od tych 15 min tak wiele zależy. Tysiące pytań np a jak dostanę coś technicznego na obrazku kurcze nawet nie wiem co powiedzić otym po polsku a co dopiero po angielsku a poza tym jak tu przez minutę mówić o czymś co jest dalekie od twoich zainteresowań, a jak drugi kandydat nie dopuści cię do głosu... ehhh Pozdrawiam wszystkich zdene4rwowanych.
czy na speakingu mozna sobie wybrac osobe z ktorą chce sie gadac?
obawiam się, że nie: to 'oni' dobierają ludzi w pary.
ja na CAE miałam szczescie - trafiłam na sympatyczną dziewczynę, mniej wiecej na moim (przyznaje, ze niezbyt wysokim) poziomie. NA FCE trafiłam na faceta w srednim wieku, cholernie spietego, mówiacego tak niewiele, że nawet nie wiem, czy lepiej czy gorzej niz ja- dużo kosztowało mnie zachecanie goscia do mówienia, bo przeciez wazne jest, żeby pokazać, ze umie sie dyskutować, a nie popisywać sie swoja znajomoscia angielskiego.
Powodzenia! :)
HEJ, LUDZIE PO SPEAKINGU !!!! Powidzcie, jak bylo? Co bylo? Ja zdaje jutro i bardzo sie boje!
Bylo bardzo sympatycznie, u ciebie tez bedzie OK.
czy poszczególne czesci wszystkich egzaminów zawsze są tylko w sobote i niedziele?
niekoniecznie, w Lodzi mamy listening i speaking 11 marca
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2005

»

CAE - sesja wiosenna 2005