Account jak sie pisze?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej mam takie pytanko czy pisząc account należy używać form grzecznośiowych tak jak w przypadku listów ( Dear Mr Smith Yours sincerely, Dear Sir or Madam Yours faithfully)??? Bardzo proszę o odpowiedż bo w sobotę mam writing!!! Dzięki:)
Ja tez mam w sobote writing,ale nie mama pojecia co to jest wogle to "account":P?!
account to rodzaj sprawozdania więc wymagana jest przejrzysta struktura i formalny język, moim zdaniem zwroty grzecznościowe zbyteczne, chyba że chcesz to napisać w formie listu ( bo większość form pisemnych podobno można)
account to takie sprawozdanie, relacja...
doczytałam,że MOŻE być napisane w formie report /raportu lub listu
dzięki wielkie:)
W takim razie co różni account od raport?
raport to owoc badania jakiegoś problemu, natomiast account to może być relacja np. z wizyty lub też, jak spotkałam w jednym z poleceń, rodzaj opinii. Trzeba było w formie account opisać jakiegoś młodego bohatera (dziecko) i uzasadnić dlaczego właśnie on powinien dostać jakaś tam nagrodę.
Acha, i w acount pomijamy headings
Dzięki. Ale się boję. Właściwie już nie jestem w stanie się uczyć. Ciągle tylko zaglądam na forum, żeby podtrzymać się na duchu. Najbardziej chciałabym jakiś formal letter i proposal, albo report. Nie chcę tylko pisać o jakiejś książce, filmie etc. No i żeby temat mi pasował. Wam też tego życzę.
WSZYSCY SOBIE TEGO ZYCZYMY :)
JA TO MAM załamke po listeningu i mi wszystko jedno
a co to proposal ? :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Programy do nauki języków