kto pisal o lotnisku (temat2)

Temat przeniesiony do archwium.
Hej mam pytanie dot. tego tematu: jak formalny mial byc ten raport? Wg mnie, jako ze pisalismy do miesiecznika, raport nie musial byc tak bardzo sztywny.Oczywiscei musial zachowac pewne cechy raportu ale na ile on powinien byc raportujacy a na ile polecajacy dane lotnisko.
I na koniec: trzeba go bylo podpisywac czy tez nie?Oraz jesli tak to jak gopopisywaliscie np Mark Twain czy w jakis inny bardziej wyszukany sposob?
Wlasnie ysle i zastnawaim sie jakie bledy zrobilam i ich liczba rosnie, rosnie i rosnie
Ja pisałem o lotnisku. Mój raport nie był do końca formalny. Podzieliłem go na 4 części - State of Polish airports - tu krótko czego będzie dotyczył, i na podstawie czego piszę, cz.2 "Firs look is always the best one" - tu zalety, ze niby wysiadajac z taksowki podszedl do mnie chlopak od bagazu, ze ludzie sie krzataja i nikt nikomu nie przeszkadza i ze wszystko jest zapiete na ostatni guzik i takie tam pierdoły, cz. 3 "There is no spoon" - wady: po sprawdzeniu biletu (co trwalo dluzej niz powinno) poszedlem coś zjeść, usiadlem zamowilem i sie okazało ze nie ma sztućców, wiec poszedlem gdzie indziej i podsłyszałem jak matka mowi dzieciom ze ojciec wroci niedlogo bo obsluga zgubila bagaz i pomaga go szukac i ze mam nadzieje ze mnie nei spotka cos takiego no i cz. 4 - conclusion - ze powinni lepiej szkolic staff, bagazowi uwazniejsi, kasjerzy szybsi i lepiej wyposazone facilities, a poki co bierzmy ze soba wlasne lyzki. Nie wiem czy dobrze ale juz tego nie zmienie ;)
ja tez pisalam o lotnisku:)zachowalam formalny layout ale wkradlo sie kikla collokwialnych wyrazen.generalni pisalam o wadach np ze zamykaja sklepy za wczesnie, ze wszystko za drogie no i takie tam, ;potem o zaletach, ze staff w miare uprzejmy, ze dla niepelnosprawnych udogodnienia i cos jeszcze, na koniec konkluzje, ze w porownaniu do innych lotnisk kicha i powienny jakies zmianyt nastapic,tu jakies propoycje.nie podpisywalam sie na koncu, bo zaczelam od to:xxx from:zzz subject:yyy.no i to wszystko

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa