jak wam poszedł listening? :)

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
wszelkie opinie mile widziane...
mówię oczywiście o egzaminie w sesji grudniowej który się aktualnie odbywa... może da się gdzieś sprawdzić odpowiedzi? może je pamiętacie? :P ja pisałem wer. A
to może napiszesz coś co pamietasz? Jak oceniasz trudność itp?
A jak Ci poszedł speaking? Jaki miałeś temat \"przewodni\"?
Jeszcze nie miałem speakingu, mam we wtorek (02.12)... co do listeningu, nie był najgorszy... pierwsze dwa ćwiczenia bardzo proste (okienka), byłem po nich pełen nadziei... gorsza była druga część w której były odp. ABCD :/ Wszędzie trzeba było wyciągnąć jakieś wnioski, bo w tekście nie było podanych identycznych słów... ogólnie nie był chyba taki straszny, ale druga część + lekki stres = lekki niedosyt :P
powiedz cos wiecej ja pisze w sobote w Kielcach ale moze tez trafie na wersje A... Jakies kruczki byly? wmiare po kolei lecialo?? o czym byl itp... dzieki z gory...
hej , a ktos z was jest moze z Trojmiasta i ma listening i speaking w sobote, tj. 29.11.2003 ?? Prosze o kontakt , numer [gg]
pozdrawiam
Aga
ja zdawala wersje a..i owszem nie bylo trudne,ale co z tego,ajk i tak zle mi poszedl..jakos odplynelam troszke myslami i duzo odpowiedzi mi umknelo...zwlaszcza w part2...ale spodziewalam sie czegos trudniejszego..
Ja tez pisalam werje A w Łodzi i uwazam, ze nie byl taki trudny. \"Okienka\" wrecz latwe ALE (!) dla tych, którzy mają dobry SPELLING - odpowiedzi typu LET\'S INTERRUPT, BUTTERFLIES, CULTURAL, WOLF, WILD BOAR, INTIMIDATING itp itd
co wy na to? Moj spelling jest straszny więc mimo wszystkich uslyszanych odpowiedzi czesc mi odpadnie przez misspelling. NO WŁAŚNIE- CZY KTOŚ Z WAS WIE CZY NAPRAWDE LITEROWKI SĄ WAZNE? CZY W OGOLE ISTNIEJE REGULAMIN OCENIANIA LISTENINGU?
POZDRAWIAM
P.S.
TO MOJ PIERWSZY WPIS NA TEJ STRONIE :) W PONIEDZIALEK O 8.00 MAM SPEAKING.
I i II część- banał, ja ćwiczyłam na textach o hodowaniu drzewek bonsai!
III i IV- gorsza, ale nie tragiczna
Ogólnie- fajny, miły, średniacki poziom.
Speaking tesh OK.
Teraz obawiam się writingu i use...
I keep my fingers crossed for us all!
A mogłabys powiedzieć o czy mniej więcej miałaś speaking? Dzieki wielkie.
hey! ja zdaję listening i speaking w Bydgoszczy 7go grudnia jeżeli ktoś z was również, to proszę o kontakt, mój numer [gg] Pozdrawiam i powodzenia!!!
wydaje mi się że literówki nie są AŻ tak ważne i czasem przymykają na nie oko... może błędy typu INTIMIDATEING (b. częsty) albo LETS INTERRUPT będą zaliczane...
Druga część była trudna i cieżko powiedzieć o czym :P też mi trochę umknęła i dałem się nabrać na unexpected gift :P
może pamiętacie jakieś odpowiedzi z drugiej części?
A może gdzieś są dostępne odpowiedzi??

teraz przede mną speaking i musze przyznać że troszkę się boję :P
i jeszcze jedno... wild BOAR było w PYTANIU! nie chodziło przypadkiem o bear?
ja też ćwiczyłem na tym tekście o drzewkach bonsai :D I jak: przydał Ci sie on?? Ja mam listening 14 w Białymstoku. Ktoś zdaje może przypadkiem w Białym też?? dzięki za info! pozdrawiam!
Ja justro zdaje w Kielcach o 14 napisze wam jak bylo... ja tez robilam drzewka bonsai:-) i w ogole te wszystkie z lat poprzednich ...ciekawe czy poziom bedzie podobny czy dowala cos z kosmosu.... pozdrawiam...
chcialam sie zapytac ile ma sie czasu na wypelnianie answer sheet
ja mam listening i speaking 7go grudnia w BIALYMSTOKU!!!
reszte mam 13 grudnia 8)
Aaaa tomekk! Ja tez mam 7 w Białym! wgryzam sie z nerwów w biurko! aj:/ a jaki masz numerek? pozdrawiam wszystkich!
czy Ty tomekk nie mówisz przypadkiem o FCE?? raczej na pewno, bo pisemny CAE jest w Białym (zresztą gdzie indziej też) 10 grudnia! :DD pozdrawiam!
10 min
>odpowiedzi typu LET\'S INTERRUPT
Czy to nie było przypadkiem \"Let\'s Interact\"?
No juz jestem po no i raczej srednio zadowolona jestem.... mialam wersje C
dosc tryna byla part 2 i part 3

Pozdrawiam
Hej, ja tez jestem po wersji A i podobnie jak niektórzy zastanawiam się nad literówkami jak będą uznawane? Pod presj czasu i stresu człowiek potrafi dobrą opd poprawić na złą.Na szczęście poprawiałam \"unespected gif\" na odp,że książka była juz tej osobie rekomendowana:)

Jakąś godzinę temu wróciłam też ze speakingu (Lublin). Ogólnie atmosfera very well. Ale tematy przeróżne. Oczywiście coś o sobie, jak długo uczę się języka, jak się mieszka w moim mieście itp. Potem obrazki - pierwsze były jednakowe dla mnie i koleżanki i miałyśmy porównać i wybrać 2, wyjaśnić dlaczego - na obrazkach ludzie mierzyli różne rzeczy np. wzrost, wzrok, lekarstwa itp. Potem były obrazki o zabrożeniach dla środowiska - miałyśmy dyskutować i wybrac ten który jest najważniejszy tzn najbardziej zagrażający przyrodzie - ogólnie mało przyjemny i obrazki też beznadziejne. Do tego pytania typu, czy uważasz ze Polska jest czystym krajem? Jakie zagrożenia dostrzegasz wokół siebie i jak je można zlikwijować?I na koniec ludzie w różnych syt zdecydować kóry jest poddany największemu ryzyku np. nurek, astronauta, alpinista itp. Pytania dodatkowe typu jak rozwój cywilizacji i technologii wpływa na nasze życie. Czyli jak widać łatwo nie było ale zbyt trudno też,Bardzo ważne jest to aby komunikować się w sposób naturalny z drugą osobą (my w dyskusji prawie się pokłóciłyśmy) i nawiązywać do swoich odczuć i doświadczeń.Tak mi się wydaje. Egzaminatorzy byli bardzo mili.Nie bójcie się!!!
Good luck dla wszystkich co będą łamać pióra 10-go grudnia!!
może coś więcej o wersji c?
ja mialam wersje C chcesz pogadac to na maila [email]

Pozdrawiam
Jeszcze nie poszedl.... dopiero pójdzie 2.12 w Opolu...zdajacy z Opola łączcie się...ech jak zdawałam FCE to znałam przynajmniej 8 osób a teraz jestem sama..:)
ja tam syszałem Let\'s interrupt :P
>Hej, ja tez jestem po wersji A i podobnie jak niektórzy zastanawiam
>się nad literówkami jak będą uznawane? Pod presj czasu i stresu
>człowiek potrafi dobrą opd poprawić na złą.Na szczęście poprawiałam
>\"unespected gif\" na odp,że książka była juz tej osobie
>rekomendowana:)
>
Czesc... Ja rowniez zdawalem w Lublinie i rowniez uwazam ze bylo przyjemnie

>Jakąś godzinę temu wróciłam też ze speakingu (Lublin). Ogólnie
>atmosfera very well.

Ja mialem swoj wczoraj :)

Ale tematy przeróżne. Oczywiście coś o sobie, jak
>długo uczę się języka, jak się mieszka w moim mieście itp.

No u mnie dokladnie to samo :)

Potem
>obrazki - pierwsze były jednakowe dla mnie i koleżanki i miałyśmy
>porównać i wybrać 2, wyjaśnić dlaczego - na obrazkach ludzie mierzyli
>różne rzeczy np. wzrost, wzrok, lekarstwa itp.

Obrazki mialem troche inne

Potem były obrazki o
>zabrożeniach dla środowiska - miałyśmy dyskutować i wybrac ten który
>jest najważniejszy tzn najbardziej zagrażający przyrodzie - ogólnie
>mało przyjemny i obrazki też beznadziejne. Do tego pytania typu, czy
>uważasz ze Polska jest czystym krajem? Jakie zagrożenia dostrzegasz
>wokół siebie i jak je można zlikwijować?I na koniec ludzie w różnych
>syt zdecydować kóry jest poddany największemu ryzyku np. nurek,
>astronauta, alpinista itp. Pytania dodatkowe typu jak rozwój
>cywilizacji i technologii wpływa na nasze życie.

U mnie trzeba bylo opisac jaki wplyw ma presja na ludzkie zycie itp. No jeszcze pytali o osobe ktora duzo znaczy w twoim zyciu... :( No i na jednym z rysunkow mialem kobiete siedzaca na plazy pod parasolem ze slomy... Ale zdjecie bylo tak wypalone jakies takie biale ze przypominalo mi antarktyde i lodowiec i fala na wodzie wygladala jak lod... Coz dla mnie to byl lodowiec nie plaza :P Troche zdziwienie mialem jak okazalo sie ze jednak to byla plaza hmmm...

Czyli jak widać łatwo
>nie było ale zbyt trudno też,Bardzo ważne jest to aby komunikować się
>w sposób naturalny z drugą osobą (my w dyskusji prawie się
>pokłóciłyśmy) i nawiązywać do swoich odczuć i doświadczeń.

No u mnie to akurat wypadlo dosc dobrze...

Tak mi się
>wydaje. Egzaminatorzy byli bardzo mili.Nie bójcie się!!!

No to fatk... Byli przyjemni

>Good luck dla wszystkich co będą łamać pióra 10-go grudnia!!

No powodzenia tez pisze 10 go takze musle ze damy rade bo w koncu trzeba :)

...
joł, ja zdaje w Białym, CAE mam 10 jak wszyscy i 14 :)
Ja zdaje 14 CAE speakowanie i słuchanie w Białym, jak cos to dawajcie na [gg]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |