speaking CAE

Temat przeniesiony do archwium.
obrazki: związane z wysokoscia: 1) pani wspinajaca sie po scianie 2)robotnik na czubku ogromnego mostu 3)jakis paralotniarz czy co w tym stylu 4)widoczek górski
drugi zestaw: spiacy ludzie w róznych sytuacjach 1)para z dzieckiem 2)dziewczyna na fotelu 3)dziewczyna na jakims rynku/dziedzincu pelnym turystów 4)chlopak na schodach a obok lezy jego rower

obrazki do wspólnej dyskusji z druga osoba (przyklady jak sie mozna odstresowac): 1) pan cwiczacy na takim rowerku bez kół- w domu 2) pani na trawniku cwiczaca joge czy cos w tym guscie 3) pani z kotkiem i pieskiem 4)pani? na plazy pod parasolem 5)pani ogladajaca jakies obrazki w ksiazce nie pamietam czy byl jeszcze 6 obrazek?
Spiking mnie zdenerwowal; mimo ze naleze do osob, ktore mowia szybko; bylo cholernie malo czasu na obrazki; a poza tym temat jak na FCE....
Mnie osobiscie ekologia nie interesuje, a wiec wdalam sie z kolega w dyskusje, ze kazdy banalny pomysl i tak ma jakis drołbek i ogolnie wyszlam z poczuciem, ze nie zdolalam sie sprzedac.. Grrrrrrrrr ;-)
a wlasnie; pani egzaminatorka miala taki akcent spolszczony, ze sie wlosy jezyly na lbie ;-))))
Hej, Czy to mozliwe, aby byl wszedzie ten sam zestaw obrazkow? Ludzie na roznych wysokosciach, ludzie podczas snu i ekologia??? Czy ktos mial inne obrazki? Blagam, napiszcie. W niedziele mam speaking i to jest ta czesc egzaminu, ktorej najbardziej sie boje!
Jakie mieliscie pytania na rozgrzewke?
Pozdrawiam
Kasia
hejka, na konwersacji mialam slownik i 5 obrazkow, musielismy zdecydowac ktory z nich wybrac na okladke, byly beznadziejne, takie abstrakcyjne...
natomiast co do obrazkow- mialam chyba 6 i rozne rodzaje wizyt, mialam wybrac 2 lub 3 i powiedziec ktore wizyty sa najwazniejsze( w szpitalu, jakies odwiedziny , para na rowerze) wlasciwie nic konkretnego..
w czesci 4 mialam pytania m.in jak zachecic dzieci do czytania ksiazek, cos tam o technologii i dlaczego ludzie malo czytaja ksiazek...
pierwsza czesc to jak zwykle- skad pochodze, czym sie zajmuje itd.. aha i kto jest dla mnie autorytetem i dlaczego...
nie boj sie speakingu- ja tez sie balam ale nie bylo tak zle:)
powodzenia:)

« 

FCE - sesja zimowa 2003

»

FCE - sesja zimowa 2003