CAE-writing guidelines potrzebny bardzo!!!!!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Właśnie kliknęłam na lik"FCE-writing guidelines" i czytam to i ptrze na te super zwroty,których nie miałam jak zdawałam FCE i męczyłam się ze strukturami każdego typu wypracowania a teraz takie coś!!! kiedy do jasnej ciasnej pojawią się na tej stronie wskazówki do pisanai writing'ów ale dla zdających CAE!!! kiedy??? nie mówcie,ze tez ich nie pragniecie:P?!
pojawia siÄ™, jak je sama napiszesz i przeslesz...;)
a ja mysle ze sa takie same jak do fce bo co innego mozna wymyslec?standardowe okreslenia sa takie same a rozwijajÄ…c temat dopiero wklejasz bardziej wyszukane slownictwo:)
Dużo fajnych wyrażeń do writingu na poziomie CAE i CPE jest w książce Virginii Evans "Successful writing: proficiency" Polecam.
hej malinka! dzis przegladałam ta książkę Virgini Evans do writingu,ktora mi poleciłaś i faktycznie wydała mi się pomocna zwłaszcza w zwrotach,ktorych szukam(lepsza m.in . od Oxford-writing for CAE). Ale mam pytanko! Jak myślisz,czy to dobrze uczyć sie z ksiązki nie ze swojego poziomu,tzn. czy wszystko so tam pisze w pelni moge bez obaws tosowac na egzaminie CAE? W końcu to ksiązka do CPE. ...ale chyba wyzszy poziom to nic zlego,wprost przeciwnie,to tylko sownictwo,tak mi sie wydaje,a co Ty o tym sądzisz?bede wdzieczna za odpwoedz,bo jzu chce w koncu cos kupic:) Ala
książka V.Evans na pewno będzie przydatna do nauki do cae. Nie zrażaj sie tytulem, tak naprawdę zaczyna sie ona od poziomu fce/cae.
pozdrawiam:)
Chyba sama juz sobie odpowiedzialas =) Ja wychodze z zalozenia, ze lepiej umiec wiecej niz mniej :) Jezeli uzyjesz jakichs ciekawszych konstrukcji na CAE to bedzie to dzialalo tylko na Twoja korzysc. Jezeli przerobisz ksiazeczke dokladnie, bedziesz sie stosowac do wskazowek, na pewno nie bedziesz miala problemow ze zdaniem writingu na piekne duze A =). Pozdrawiam i biegnij do ksiegarni, bo ksiazka jest naprawde warta swojej ceny.
No dobra, biegnij jutro rano, bo teraz juz wszystko pozamykane :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicÄ…