Speaking 28.11 Gd

Temat przeniesiony do archwium.
No to jestem po speakingu :) Jakos lekko przeszlo - atmosferka naprawde mila... Obrazki takie jak wczesniej pisano wiec polecam przejrzec takze inne topici o speakingu :)

A co do mojego to: Na poczatku powiedziec cos o sobie, zapytac kolegi z jakich powodow ucza sie jezyka, jaki kraj chcialbym odiwedzic... II : Obrazki z dziecmi bawiacymi sie/grajacymi (w pilke, monopol, komputerowe gry itp) - compare i contrast 2-3, kumpel brief comment ktore najbardziej lubia... Kolega zestaw z zdjeciami przedstawiajacymi ludzi okazujacy rozne uczucia- gorsze od mojego ;P (babka spieszaca sie i krzyczaca do sluchawki, jakis koles rozmarzony,ludzie z walizkami) - mial compare i contrast a ja brief comment ktory picture najwyrazniej przedstawia kogos feeling. III : Przyklady znaczkow nawiazujace do human race (wylot w kosmos, telekomunikacja, kompy, operacje, srodki transportu) i dyskusowac... IV pytania ktorego odkrycia bysmy nie chcieli, czego mozemy sie spodziewac z wynalazkow w przyszlosci

Ogolnie better niz sie spodziewalem- naprawde nie ma sie czego bac :)

Good luck wszystkim :)))
U mnie też bardzo miło, obrazki też takie, które już były...wiec co u mnie:
- przedstawić się, powiedzieć gdzie mieszkamy i czemu uczymy sie angielskiego- standard
- Part II - obrazki z ludzmi siedzącymi za stołem, wybrać dwa i powiedzieć jaka jest atmosfera ( dzieci bawiace się, grupa dyskutująca przy kompie, ludzie w kawiarni i jakaś konferencja polityczna)....drugi zestaw to łódki...ktoś już o tym pisał wcześniej :]
- Part III- trzeba było zadecydować, które obrazki najbardziej przyczynią sie do improvement of health i do propagowania zdrowego trybu zycia( plakaty w szkołach, zastrzyki, wyjazdowe pogotowie, porady przez telefon, reklamy i jakiś jeszcze jeden, ale nie pamiętam)
- Part IV - jak można uczynić szpital przyjaźniejszym dla dzieci? Jakie cech powinien mieć idealny lekarz? CO w przyszłosci będzie z naszym zdrowiem- lepiej czy gorzej?

To by było na tyle, atmosfera przyjazna, nie ma czego się bać, powodzenia dla wszystkihc, ktorzy jeszcze nie zdawali!