Wersja B i C listening

Temat przeniesiony do archwium.
Oto co mi sie udało ustalić co było w wersji B i C listening. Part 4 w wersji C jest tożsamy z wersją A ;) Proszę, a raczej błagam jak ktoś miał te części to niech bedzie tak dobry jak Billowiczówna i pomoże pozbierać dane.

Wersja B

PART 1:
1.Family doctor
2.Nightbours and Family
3.Feeling of fear
4.Detective work
5.Fascinating and creative
6.written estimate

PART 2
1. Desk
2. cooked book
3. vegetables
4. Wildlife Centre
5. 2,5 F
6. Famous fountain
7. Maidchair – facilities

PART 3
??? - jakby ktoś mógł to opisać
D
D
C
D
C

PART 4 -??

Wersja C

PART 1
1-newsagent shop,
2- botany
3. Forest areas
4- management skills,
8- seasonal,

PART 2
1.managing skills
2.carpenter
3.cottage
4.unconventional
5.
6.structural

PART 3 ???

PART 4
pensioner - o pogodzie
politician - sports,
doctor - good salaries
engineer- challanges
business person - friendly people
K-ce 15,15
Chcialabym bardzo cos dopisac apopos B... ale czesci 3i4 to po prostu jakis kosmos ... Bardzo bardzo szybko, czesto niewyraznie wymawiane... CZEMU NIE MIALAM A tak jak grupa wczesniejsza, WHY????????????????????????????/
Spelling eliminuje wszystko, nawet poprawną odpowiedź. Jeśli ktoś chce z tego skorzystać, niech najpierw sprawdzi w słowniku właściwą pisownię!!! Pozdrawiam
Skad ta pewnosc,ze spelling eliminuje wszystko? Ja wlasnie slyszalam wrecz odwrotnie, ze jest zjesz siakas literke w wyrazie, ale nie zmienia to jego sensu to moze zostac zaliczone. choc pewnie zadna z naszych wersji nie jest na 100%, trzeba byloby w samym Cambridge zapytac:)
A mnie sie wydaje ze w wersji B part 1 zamiast Neighbours i Family było Yellow Pages, ale to tylko mi sie tak wydaje :)
Na pewno Yellow Pages
w wersji B powinno być raczej "written estimation" - tak przynajmniej wynikalo z kontekstu zdania, choć w tekście rzezywiscie padło "estimate", wydaje mi się również ze drugim zadaniu było "cookery book" i "wheelchair", ale generalnie Listening mnie powalił, więc się nie upieram.

Trzymam kciuki za wszystkich, którzy zdawali w sesji zimowej, bo naprawdę nie była to "bułka z masłem".
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja zimowa 2004

»

FCE - sesja zimowa 2004