Już po - zaskoczenie!

Temat przeniesiony do archwium.
MIałam dziś listening i speaking. Odnośnie pierwszego, wersja C - odpowiedzi identyczne jak Marcinxxxxxxxxx, więc nie będę powtarzać.
Co do speakingu - szok! Obrazki, które wylosowałam diametralnie się różniły od tego, co pisaliście na forum. Moja partnerka miała obrazki różnych flag w różnych miejscach i sytuacjach (flaga olimpijska, flagi na festynie, flaga na wyścigu samochodowym etc) i powiedzieć, co te flagi robią w tym miejscu i co znacza dla przebywających tam ludzi. Ja zaś miałam różne koła - diabelski młyn, koło garncarskie etc i to samo pytanie. Przykre zaskoczenie - temat dziwny i cięzko było cokolwiek wydukać. Dyskusję mieliśmy o wysparskim stylu życia - różne fotki ludzi tubylców przy pracy itd.
Generalnie listening ok, ale speaking mógł pójść lepiej. Pozdrawiam.
Miałem to samo. Też mnie zaskoczyło, choć trzeba było się szybko spręzyć i mówić.
taa. u mnie tez to było. wydawało mi sie, ze ktos juz wczesniej pisał o obrazkach "pogodowych" i o pytaniu o wpływ klimatu na ludzi mieszkajacych w danym kraju.
dwa razy byłam kompletnie zaskoczona: raz z tymi kołami, bo wybrałam garncarskie i "diabelski młyn", choc nie miałam pojęcia, jak sie nazywa po ang. reszta wydała mi sie jeszcze gorsza. powiedziałam dwa zdania i.. koniec piesni- pusta gło0wa a czas stanął w miejscu. boszsz.. zaczęłam cos plesc, w dodatku uzywajac słów które chyba nie istnieja w angielskim (w sytuacjach krytycznych włacza sie moja swietna znajomosc francuskiego, dobrze,z e nie zaczęłam gadac do nich in french ;))
Też wybrałam te dwa koła, też nie wiedziałam jak jest diabelski młyn
chcialam sie spytac w jakim mieście żeście zdawali o tych diabelskich kołach??
A ja bym sie chciała dowiedziec, jak jest po angielsku diabelski młyn...
big wheel:)
Wielkie dzieki.
Ja zdawałam w Gdańsku. Podobno w sesji letniej też to było ;/ Co za idiotyzm - nie mogliby jakichś bardziej przystępnych tematów dawać? :P
moja kupela tez miala kola i flagi a zdawalysmy w rzeszowie
witojcie .. welcome :0 / już po listeningu i speakingu ... było OK - tematy podobne ... listening wersja C - już omówiona / polecam poczytać / natomist co do speakingu... też jest on-line ... GOOD LUCK and have fun
flagi, koła?
kurde, ludzie, nieźle, bo to wszystko było na sesji letniej w tym roku. popatrzcie na stare tematy, może to jeszcze gdzies jest:] zwłaszcza writing
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CAE - sesja zimowa 2004