help!co z "nadwyżką"słow na writingu?! :(((

Temat przeniesiony do archwium.
hej!pomóżcie, błagam! czy za nadwyzkę słów na writingu (wiem, że jest granica +/- 10,20%) obcinane są punkty, czy po prostu praca jest od razu disqaulified i nie czyta się jej po prostu... liczyłam słowa w linijce razy liczba linijek i wyszło mi ok 300 :-/. layout mam na szczęście poprawny :). jesli obcinane są punkciory, to ile moge za to stracic (bez liczenia jakichś błedów gramar itd). zależy mi na odp!!! zdołujcie mnie lub pocieszcie, please!
z tego co wiem, to to działa tak; sprawdzają ci writing, jeżeli długość optycznie nie budzi zastrzeżeń to nawet nie liczą słow, jest ok 10% tolerancji. Ale ja twoje pisanie jest znacznie za długie to obcinają i już, dalej nie sprawdzają,.Nie odejmuja ci za to puktów, ale na przyklad lecą ci wtedy automatycznie punkciki za brak zakonczenia(a ono jest, tylko ze obcięte). tyle wiem, też dziś pisałam od rana, pozdrowionka
Are candidates penalised for writing too much?

Overlong answers are only penalised if there is irrelevance. However, the tasks are set to ensure they elicit the appropriate length of answer. Candidates may find that if they write overlong answers, they will be unable to complete the paper.

http://www.cambridgeesol.org/about_us/faqs/cpe_faqs.htm#w1

»

Olimpiada języka angielskiego