odpowiedzi

Temat przeniesiony do archwium.
Dobra, juz chyba wszyscy troche ochłonąeliśmy. Daję swoje odpowiedzi z EIU, z part 1, 3 i 4. Kto ma wszystko ładnie napisane niech się przyłączy, to będzie można mniej więcej dokładnie ustalić jakie mają być prawidłowe odp.
PART1 PART 3 PART 4
1 B 31 OFF 47 CONSIDERABLE
2 A 32 A 48 CARELESSLY
3 B 33 TOGETHER 49 OVERCOME
4 D 34 COMPLETELY 50 IMPROVED
5 A 35 DOBRZE 51 MAXIMISES
6 A 36 STANDING 52 STYLISH
7 C 37 DID 53 FITTING
8 B 38 HAD 54 ADVISABLE
9 D 39 ALWAYS 55 INDEPENDENT
10 C 40 DOBRZE 56 INFORMATIVE
11 D 41 DOBRZE 57 CONSTRAINTS
12 A 42 WHERE 58 ATTRACTIONS
13 D 43 DOBRZE 59 VISUAL
14 B 44 WITH 60 GLOSSY
15 C 45 DOBRZE 61 PROBLEMATIC
46 SOME
niech to! a sie tak starałam żeby to czytelnie wyglądało i specjalnie kolumny zrobiłam! Ze się musiało tak paskudnie poprzesuwać!
Ja niestety nie mam pamięci do literek. A może mozesz opisowo podać odpowiedzi do readingu - np. częsci multiple choice albo o tortach. Cokolwiek.
CO do EiU to part 1 dopoki nie będzie opisowo nie porownamy, part 3 mialam tylko 2 dobrze - wykreślilam in z wyrazenia keep in, także late z late midlle age, part 4 czemu fitting a nie fittings, na 100% improved a nie improving?

No i napisz jak możesz co wpisywaleś w gapped text. Ja mialam its, all(over) , at first a dalej jak napiszesz to sobie przypomne

Ty chyba na pewno dostaniesz A
Zazdroszcze.

I jestes pewien ze list formalny uznajÄ… jako proposal. W jakiej ksiazce tak jest?

Dzieki
Słuchajcie, a co z gapped text "... horse and carriage" - "by" może być?
Mi sie wydaje, ze powinno byc "ON horse ..." przeciez nie mowi sie by horse ..ale te carriage
ja mam by horse, chociaż szczerze mówiąc też mi nie szczególnie brzmi. Nie mogę podać więcej odpowiedzi bo nie pamiętam, a pamięci do literek też nie mam, tylko sobie napisałam. Co do proposal, to w odpowiedziach do Cambridge Past Papers było wyraźnie napisane że nie ma znaczenia czy piszecie report czy letter. W tym przypadku jest 100% pewności
Dzięki, z tym o formie proposal to mi i paru moim znajomym zdjęłaś ogromny kamień z serca:))
No właśnie, z tym "horse and carriage" jest problem i nigdzie nie mogę tego znaleźć. Co to jest Cambridge Past Papers - można to gdzieś znaleźć w internecie?
co prawda wpisałam "by", ale teraz wydaje mi się, ze powinno być po prostu "a", jeśli było użyte wczesniej słówko "ride" - "ride a horse and carriage" - jechać powozem
mysle, ze skoro bylo 'ride' to najlepsze bedzie 'ride a horse and carriage'

a osobno byłoby - on a horse
in a carriage
Cambridge Past papers to po prostu oryginalne testy z byłych sesji egzaminacyjnych wydawane przez Cambridge University Press. W internecie tego niestety nie ma. Z tyłu są oczywiście odpowiedzi i dokładne kryteria oceny writingu, co powinno być itd. A jezeli chodzi o ten horse i carriage, to nie sądzę żeby "a" było prawidłową odpowiedzią. Tam musiał być jakić przyimek. I myślę że jednak "by" jest dobrze... Przynajmniej mam taką cichą nadzieję..... bo nic innego nam teraz nie zostało.
Dzięki za odpowiedź. Też mam nadzieję, że to "by" będzie dobrze.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa