Szkoła językowa w Katowicach

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś może mi polecić dobrą i sprawdzoną szkołę angielskiego w Katowicach przygotowującą do CAE? czasu coraz mniej, a wybór ogromny!
Polecam Ci szkołe Profi-Lingua na Mickiewicza. Chodziłiem rok na poziom FCE i w czerwcu zdałem. Szkoła bardzo dobra, fajni nauczyciele i native-speakerzy. Ja też wybieram sie tam teraz na przygotowania do CAE.
W zeszłym roku chodziłam na kurs przygotowujący do FCE do IH ( K-ce) i zdałam więc chyba nie jest to zła szkoła - generalnie zależy na jakiego nauczyciela trafisz, ale ja nie narzekałam. Gorąco natomiast polecam Berlitz\'a - niestety jak nie masz kasy lub sponsorującej Cię firmy to zapomnij ;(
Tak samo jak Invader polecam Profi-Lingua, za znacznie nizsza cene otrzymujesz identyczna jakosc (i tak najwazniejszy jest lektor i uczacy sie). Skonczylem tam poziom CAE (C z examu, ale to z mojej winy =) i teraz wybieram sie na pre-CPE. Jesli bedziesz sie zapisywac, polecam Matta Stanleya jako native\'a
Cóż, być może się spotkamy...
Yasio mam pytanie chodziłes do Profi na Pre-Advanced i Advanced czy od razu na Advanced? Jeżeli pokolei to czy mogłbyś porównać oba poziomy czy sie znacznie róznią? Pytam bo wiem że można się uprzec i przeskoczyc poziom.
Ja polecam wszystkim English First. Bardzo dobra szkoła, ze znakomicie wykwalifikowaną kadrą nauczycielską. Ceny przystępne i konkurencyjne. Miła atmosfera, małe grupy. Nauka w EF\'ie to czysta przyjemność.
Od razu na Advance\'a, ale wiem ze na pre nie ma jakichs specjalnych ksiazek (moja qmpela byla na pre i korzystala z normalnych ksiazek do CAE, uzywanych np. w Vikingu). Zasadniczo roznica polega na ilosci zadan stricte pod CAE, ale mysle ze mozesz probowac, bo raczej nie ma wielkich roznic poziomowych...
Wiem, że w Katowicach otwarto niedawno placówkę Axon, szkoły z Krakowa. Słyszałem o niej same pochlebne opinie, zresztą poszukaj po forach, to zapewne dużo znajdziesz.
Temat przeniesiony do archwium.