CAE -podręcznik -szybka powtórka

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, mam zamiar zdawać CAE w czerwcu i potrzebuję dobrego podręcznika (najlepiej z kasetami) do powtórki.

W zeszłym roku chodziłam na roczny kurs, jednak życie prywatne pokrzyżowało mi plany i zdawać będę po przerwie dopiero teraz.

Ponieważ do egzaminu 3 miesiące, chciałabym aby podręcznik zawierał wszytsko - gramatykę, słownictwo (kolokacje), czytanki i listeningi - najlepiej żeby było wsyztskiego po równo :)) i powtórki co 3-5 unitów.

Uczyliście się z czegoś takiego? i polecacie?

Z góry dziękuję za wskazówki :))

P.S. byłam już w księgarniach językowych, jednak trudno ocenić książkę tylko ją przeglądając.... kolorowe obrazki i ciekawe tytuły czytanek to nie wszystko :P
Ja osobiście bardzo polecam Upstream Advanced i Advanced Language Practice M. Vince'a, ale może Tobie te książki akurat nie przypadną do gustu (w to raczej wątpię, bo to świetne pozycje).

Kliknij na zakładkę "Książki" na tej stronie i... poprzeglądaj tytuły podręczników do CAE i przeczytaj dotyczące nich opinie.
Jest ich tam dosyć sporo.
Polecam serię Focus on Advanced English Sue O'Connell wydawnictwa Longman-książka+ćwiczenia+practice tests with key(są też bez kucza) oraz Advanced Gold Exam Maximiser Sally Burgess również Longman i podręcznik typu slef-study Student's Book CPE Use of English 1 Virginia Evans Express Publishing.
Sprawdzone przeze mnie na samej sobie jako świetne materiały do nauki na CAE.
Książka rekalmowana na banerze na tej stronie-Grammar and Vocabulary for Cambridge Advanced and Proficiency-Richard Side and Guy Wellman też jest świetna.
tą którą polecasz akurat mam i nie uważam jej za żaden cud, sorry. Poza tym to książka z ćwiczeniami do gramatyki i słownictwa - nic więcej, a ja szukam PODRĘCZNIKA, który zawiera też czytanki i ćwiczenia do słuchania.

" orquideo" podoba mi się "Focus on CAE", chyba nie będzie to złym pomysłem :))

dzięki za pomoc
hehe czytanki i ćwiczenia do słuchania a to dobre;D

ksiązki angielskie i BBC - tym się lepiej zajmuj a nie czytanki w podręczniku;))
mówię to z głębi serca, nie żeby Cię obrazić czy coś;)
Upstream Advanced jest moim zdaniem najlepszy:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa