Witam.
Chciałbym uzyskać kilka informacji na temat przygotowania do takiego egzaminu.
1. Podręcznik do nauki - pierwsza myśl to Angielski.
Target CAE + CD (Edgard). Możliwe, że to trochę przez to, że do FCE B2 przygotowywałem się z ich materiałami. Zaciekawiło mnie, dlaczego dostępność tego podręcznika nieco spadła - mam na myśli to, że np. w Empiku czy innych tego typu sklepach już go nie ma. Nie znalazłem żadnych informacji na temat faktycznych zmian z formie egzaminu - czy mam rozumieć, że został po prostu wyprzedany czy też raczej wycofany ze względu na jakieś zmiany? Zamiast tego widzę raczej podręczniki do CPE co zdecydowanie wykracza poza mój aktualny poziom - a z tego co wiem, jest to już poziom C2. Może ktoś mógłby dodać własne rekomendacje?
2. Sposób przygotowania - samodzielnie/poprzez szkołę językową. Aktualnie przebywam w Katowicach - szkół jest bardzo dużo a opinie dość pozytywne w większości szkół. Czy jest ktoś kto korzystał z tej formy, może mógłby polecić + napisać kilka słów od siebie w temacie tego jak to tam wygląda, czy rzeczywiście warto?
3. Wszelkie wskazówki/podpowiedzi/linki od osób które cieszą się już tym certyfikatem mile widziane, sam oczywiście dotarłem już do sporej ilości opinii czy materiałów w których można się sporo dowiedzieć, ale jeśli ktoś chciałby dodać coś od siebie na pewno zwrócę na to uwagę.
Za wszelką pomoc i odpowiedzi bardzo dziękuję :)